Functionele cookies: Wij plaatsen functionele cookies om deze website naar behoren te laten functioneren en analytische cookies waarmee wij het gebruik van de website kunnen meten. Deze cookies gebruiken geen persoonsgegevens.


Ik wil gepersonaliseerde informatie: Hiermee ontvang je gepersonaliseerde informatie op onze website die wordt afgestemd op je internetgedrag. Ook kunnen we nieuwsbrieven beter afstemmen op jouw voorkeuren.


Eén momentje voor een bewuste keuze…

Ga voor meer informatie naar onze cookieverklaring en privacyverklaring.

Turnploeg vier maanden voor Spelen al op missie in Rio

Turnploeg vier maanden voor Spelen al op missie in Rio

RoadToRio

Cheer!

RIO DE JANEIRO - De turners zijn alvast afgereisd naar de plek die over vier maanden het epicentrum van de mondiale sport vormt: Rio de Janeiro. Niet om te trainen of sfeer te proeven. Nee, om als team een startbewijs voor de Spelen af te dwingen.

Deel dit artikel op social media

Bij aankomst bleek dat zowel de turners als de organisatie nog een beetje moeten wennen. Tijdens de trainingssessie viel het licht uit en de turners zijn volgens plaatsvervangend bondscoach Bram van Bokhoven op hun beurt nog wat zoekende naar het juiste ritme.

De turnhal in Rio is af, al moet er daaromheen nog wel het nodige gebeuren. Dat staat misschien wel symbool voor de situatie van Epke Zonderland. "Qua infrastructuur is het nog ver te zoeken", aldus Zonderland. "De gebouwen zijn af en zien er gaaf uit, maar daar omheen moet er nog aardig wat gebeuren."

Acht teams strijden aankomend weekend om vier tickets voor de Olympische Spelen. Nederland kwalificeerde zich nog niet eerder als team voor de Spelen.

Deel dit artikel op social media

Je vraag wordt verwerkt. Een momentje geduld..

Moedig Casimir, Bart, Epke, Frank, Jeffrey en Michel aan!