Functionele cookies: Wij plaatsen functionele cookies om deze website naar behoren te laten functioneren en analytische cookies waarmee wij het gebruik van de website kunnen meten. Deze cookies gebruiken geen persoonsgegevens.


Ik wil gepersonaliseerde informatie: Hiermee ontvang je gepersonaliseerde informatie op onze website die wordt afgestemd op je internetgedrag. Ook kunnen we nieuwsbrieven beter afstemmen op jouw voorkeuren.


Eén momentje voor een bewuste keuze…

Ga voor meer informatie naar onze cookieverklaring en privacyverklaring.

Trampolinespringster Bet doet gooi naar Spelen

Trampolinespringster Bet doet gooi naar Spelen

RoadToRio

Cheer!

Na de turnmannen is dinsdag de beurt aan trampolinespringster Bo Bet om een gooi te doen naar de Olympische Spelen. De 21-jarige gymnaste uit Alkmaar weet dat ze bij het kwalificatietoernooi minimaal achtste moet worden om naar de Spelen te mogen.

Deel dit artikel op social media

Welke klassering precies volstaat, hangt af van een aantal mogelijke uitzonderingsgevallen. Als gastland Brazilië zich bijvoorbeeld niet op eigen kracht plaatst, wordt het land automatisch toegevoegd aan het olympisch deelnemersveld. In dat geval zou dat ten koste gaan van de nummer acht van de kwalificatie.

Bet probeert zich zo min mogelijk bezig te houden met de ‘hogere wiskunde’ die kwalificatieprocedure heet. “Ik probeer tijdens de wedstrijd gewoon heel erg bezig te zijn met hoe leuk ik het vind en niet met wat er van mij verwacht wordt of hoe het precies moet gaan. Ik wil gewoon genieten.”

Grote druk voelt de trampolinespringster niet. “Ik ga er vrij ontspannen in. Vergeleken met mijn tegenstanders heb ik niet het gevoel dat er heel veel van mij verwacht wordt of dat ik direct daar op de Spelen zou moeten staan. Ik wil het wel heel graag en misschien zit het erin. Maar ik voel niet de druk van heel Nederland.”

Dat uitgerekend Bo Bet, tweedejaars senior, Nederland vertegenwoordigt op het kwalificatietoernooi is al verrassend genoeg. Routinier Kirsten Boersma leek in het voortraject de beste kaarten in handen te hebben, maar werd tijdens de laatste selectiewedstrijd gepasseerd door Bet. “Het was zeker wel verrassend. Maar ik heb er ook hard voor gewerkt.”

Dus staat Bo Bet voor een grote uitdaging in Rio. Coach Sven Mooij, zelf oud-springer, ziet zeker kansen voor zijn pupil. “Bij het trampolinespringen kunnen wel eens verrassingen gebeuren. Maar ons doel is eigenlijk dat ze zo goed springt, dat kleine foutjes van anderen worden afgestraft.” Aan het vertrouwen van Bo Bet zal het niet liggen. “Het gaat heel goed. Ik ben goed in vorm. Dus het zit erin.”

Deel dit artikel op social media

Je vraag wordt verwerkt. Een momentje geduld..

Moedig Bo aan!