Functionele cookies: Wij plaatsen functionele cookies om deze website naar behoren te laten functioneren en analytische cookies waarmee wij het gebruik van de website kunnen meten. Deze cookies gebruiken geen persoonsgegevens.


Ik wil gepersonaliseerde informatie: Hiermee ontvang je gepersonaliseerde informatie op onze website die wordt afgestemd op je internetgedrag. Ook kunnen we nieuwsbrieven beter afstemmen op jouw voorkeuren.


Eén momentje voor een bewuste keuze…

Ga voor meer informatie naar onze cookieverklaring en privacyverklaring.

Tokyo 2020 onthult nieuw logo na plagiaatrel

Tokyo 2020 onthult nieuw logo na plagiaatrel

RoadToTokyo

Cheer!

TOKYO - De organisatie van de Olympische Spelen in Tokio van 2020 heeft het nieuwe logo onthuld. Het gaat om een cirkelvormig logo met een blokjespatroon, dat de verschillen in de culturen en nationaliteiten moet weergeven, maar ook de eenheid in verscheidenheid.

 

Deel dit artikel op social media

Het vorige logo van de Olympische Spelen werd teruggetrokken na beschuldigingen van plagiaat. Het

Vorig jaar presenteerde de organisatie ook al een logo voor de Olympische en Paralympische Spelen, maar dat werd na een rel teruggetrokken. Het symbool leek veel op het logo van het Theater van Luik en de Belgische ontwerper beschuldigde de Japanners van plagiaat. Hij dreigde met een rechtszaak.

De organisatie besloot daarop een wedstrijd uit te schrijven, waarvoor ruim 14.000 logo's werden ingestuurd. Begin deze maand werd een shortlist met vier kandidaten gepresenteerd, waaruit nu de winnaar is gekozen.

Het definitieve logo is ontworpen door Asao Tokoro. De cirkel moet het samenkomen van landen en culturen voorstellen, het blokjespatroon staat in Japan bekend als 'ichimatsu moyo' en de kleur is drie tinten indigoblauw. Het logo voor de Paralympische Spelen is een variant op het olympische logo.

Deel dit artikel op social media

Je vraag wordt verwerkt. Een momentje geduld..

Moedig aan!