Functionele cookies: Wij plaatsen functionele cookies om deze website naar behoren te laten functioneren en analytische cookies waarmee wij het gebruik van de website kunnen meten. Deze cookies gebruiken geen persoonsgegevens.


Ik wil gepersonaliseerde informatie: Hiermee ontvang je gepersonaliseerde informatie op onze website die wordt afgestemd op je internetgedrag. Ook kunnen we nieuwsbrieven beter afstemmen op jouw voorkeuren.


Eén momentje voor een bewuste keuze…

Ga voor meer informatie naar onze cookieverklaring en privacyverklaring.

Terpstra hoopt op 'superdag' tijdens Parijs-Roubaix

Terpstra hoopt op 'superdag' tijdens Parijs-Roubaix

RoadToRio

Cheer!

PARIJS - Niki Terpstra heeft goede hoop dat hij zondag voor de tweede keer in zijn loopbaan Parijs-Roubaix kan winnen.

Deel dit artikel op social media

"De vorm is goed en hopelijk is dat zondag ook het geval. Het zou wel lekker zijn als ik dan een superdag heb", aldus Terpstra vrijdag tegen De Telegraaf.

"Je hebt een paar superdagen per jaar en dan moet je net de mazzel hebben dat je op één van die dagen een mooie koers hebt."

Terpstra won de Franse klassieker eerder in 2014 en beschouwt Parijs-Roubaix als de mooiste koers van het jaar. "Ik had vandaag ook weer lol tijdens de verkenning. Ik vind het gewoon een mooi parcours. Ik hoop dat ik zondag plezier in de koers heb en goede benen en dat ik dan een goede koers kan rijden."

De 31-jarige Noord-Hollander ziet ook een belangrijke rol weggelegd voor zijn ploeggenoten bij Etixx-Quick Step. "Ik verwacht dat we meerdere mannen hebben in de finale en dan hoop ik dat we het spelletje goed kunnen spelen."

Terpstra hield in elk geval een goed gevoel over aan de verkenning. "De kasseien lagen er zoals altijd slecht bij. Het was droog en door de regenval van de afgelopen dagen was het ook niet stoffig. Eigenlijk zijn dat de makkelijkste omstandigheden."

Deel dit artikel op social media

Je vraag wordt verwerkt. Een momentje geduld..

Moedig Niki aan!