Functionele cookies: Wij plaatsen functionele cookies om deze website naar behoren te laten functioneren en analytische cookies waarmee wij het gebruik van de website kunnen meten. Deze cookies gebruiken geen persoonsgegevens.


Ik wil gepersonaliseerde informatie: Hiermee ontvang je gepersonaliseerde informatie op onze website die wordt afgestemd op je internetgedrag. Ook kunnen we nieuwsbrieven beter afstemmen op jouw voorkeuren.


Eén momentje voor een bewuste keuze…

Ga voor meer informatie naar onze cookieverklaring en privacyverklaring.

Terpstra en Boom hopen op 'nog een beetje beter' in Parijs-Roubaix

Terpstra en Boom hopen op 'nog een beetje beter' in Parijs-Roubaix

RoadToRio

Cheer!

PARIJS - Niki Terpstra en Lars Boom lieten zondag in de Ronde van Vlaanderen met respectievelijk een tiende en elfde plaats een goede vorm zien, maar beide Nederlanders hopen komende zondag in Parijs-Roubaix nog sterker voor de dag te kunnen komen.

Deel dit artikel op social media

"Het moet nog een beetje beter, maar volgende week zit er geen klim van twintig procent in, dus dat ligt me beter", aldus Terpstra, die Parijs-Roubaix in 2014 op zijn naam schreef, in gesprek met NU.nl.

De 31-jarige Noord-Hollander reed in de Ronde van Vlaanderen in de finale mee met de voorsten, maar hij kon Fabian Cancellara niet volgen toen de Zwitser bij de laatste passage van de Oude Kwaremont achter de koplopers Peter Sagan en Sep Vanmarcke aan ging.

"Hij ging gewoon te hard", moest Terpstra toegeven. "Mijn ploegmaat Stijn Vandenbergh had daarvoor nog even op kop gereden, dat kwam ideaal uit. Als ik Cancellara had kunnen volgen, dan was het helemaal perfect geweest."

Frustrerend

De Nederlands kampioen was met zijn tiende plaats in Oudenaarde uiteindelijk de tweede man van zijn ploeg Etixx-QuickStep, achter Zdenek Stybar op een achtste plek.

De topformatie uit België greep zo net als een week eerder in E3 Harelbeke en Gent-Wevelgem naast de zege, maar volgens Terpstra was de situatie in 'Vlaanderen' anders dan in die semiklassiekers.

"Sagan, Vanmarcke en Cancellara waren de sterksten in koers, we zijn nu echt op waarde geklopt. We hadden iemand voorop met Vandenbergh, Matteo Trentin zat een paar keer mee en daarvoor zat Tony Martin er steeds bij. De tactiek was dus goed, maar het is simpel: de besten reden weg."

Dat wil niet zeggen dat het resultaat per se makkelijker te accepteren is voor Terpstra. "Het is frustrerend als je het tactisch verprutst, maar als iemand beter is, is het ook niet leuk."

"Maar we moeten het accepteren. Volgende week hebben we weer een koers die ons heel erg goed ligt, dus we moeten de batterij opnieuw opladen. Natuurlijk balen we nu even, maar Parijs-Roubaix is ook weer een mooie koers."

Boom

Ook Boom kijkt uit naar de klassieker waarin hij vorig jaar achter John Degenkolb, Stybar en Greg Van Avermaet als vierde eindigde. "Ik voel me heel zeker en heel fijn op de kasseien. Er zit 'snee' op en dat is belangrijk."

De 30-jarige renner van Astana kende veel pech in 'Vlaanderen'. "Ik ben vier keer lek gereden, dat is me in één koers niet vaak overkomen."

Zijn laatste keer materiaalpech was op de Taaienberg, de vijftiende van achttien heuvels op 37 kilometer van de finish. Boom reed nog wel terug naar het achtervolgende groepje, maar hij kon op de Oude Kwaremont Cancellara niet volgen.

"Ik miste aan het begin van de Kwaremont net de scherpte om mee te gaan. Op het vlakke rijd ik nog wel het gat dicht naar Stybar en Geraint Thomas, dus er zit echt heel veel power op. Dat is goed met het oog op volgende week."

Deel dit artikel op social media

Je vraag wordt verwerkt. Een momentje geduld..

Moedig Niki en Lars aan!