Functionele cookies: Wij plaatsen functionele cookies om deze website naar behoren te laten functioneren en analytische cookies waarmee wij het gebruik van de website kunnen meten. Deze cookies gebruiken geen persoonsgegevens.


Ik wil gepersonaliseerde informatie: Hiermee ontvang je gepersonaliseerde informatie op onze website die wordt afgestemd op je internetgedrag. Ook kunnen we nieuwsbrieven beter afstemmen op jouw voorkeuren.


Eén momentje voor een bewuste keuze…

Ga voor meer informatie naar onze cookieverklaring en privacyverklaring.

Talent Bendsneyder droomt al van de MotoGP

Talent Bendsneyder droomt al van de MotoGP

Cheer!

Hij is Nederlands hoop in bange racedagen. Bo Bendsneyder, 17 jaar nog maar en op weg naar de koningsklasse in het wegracen: de MotoGP. 

Deel dit artikel op social media

De Rotterdammer maakte dit jaar zijn debuut als fabrieksrijder voor het team Red Bull KTM Ajo in de Moto 3-klasse. In Qatar leverde dat onlangs bij de seizoensopening de veertiende plaats en twee WK-punten op. "De doelstelling was WK-punten en uiteindelijk zat ik in de punten."

Het was zijn eerste race voor het wereldkampioenschap. Vorig jaar domineerde hij als 16-jarige de MotoGP Rookies Cup, de talentklasse van de MotoGP, waarin hij 8 van de 13 races winnend afsloot. Het leverde hem een contract op als fabrieksrijder bij KTM. Maar zijn doelen liggen hoger.

Dat hij dit seizoen een flinke stap heeft gezet, merkt hij nu bij de GP's. "Bij de rookies heb je vaak een monteur voor vier rijders. En die monteur kan een beetje wat veranderen. Nu kom ik vaak binnen en dan staan er zes man om me heen: twee man om aan de motor te sleutelen, twee die de data doen en dan nog mensen van de KTM-fabriek", geeft de jonge wegracer het verschil aan met vorig seizoen.

Bendsneyder is lang, 1,80 meter. Dat heeft in de Moto 3 zo zijn nadeel. Op de motoren zit een relatief kleine kap. Bendsneyder staat een beetje om in de juiste positie op motor te komen. "Er komt veel op mijn benen neer. Daar train ik ook veel op."

Op het circuit van Doha deed de Nederlander het goed. Zeker voor een eerste Grand Prix. Maar? "Ik had het hele weekeinde in de top-10 gezeten dan denk je richting de race ook aan de top-10", zegt hij over de veertiende plaats die hij uiteindelijk wist weg te slepen. "Mijn focus ligt nu op de Moto 3, na twee seizoenen wil ik overstappen naar de Moto 2. Daar zit alles ook dicht bij elkaar, dus dan is het afwachten."

Deel dit artikel op social media

Je vraag wordt verwerkt. Een momentje geduld..

Moedig aan!