Functionele cookies: Wij plaatsen functionele cookies om deze website naar behoren te laten functioneren en analytische cookies waarmee wij het gebruik van de website kunnen meten. Deze cookies gebruiken geen persoonsgegevens.


Ik wil gepersonaliseerde informatie: Hiermee ontvang je gepersonaliseerde informatie op onze website die wordt afgestemd op je internetgedrag. Ook kunnen we nieuwsbrieven beter afstemmen op jouw voorkeuren.


Eén momentje voor een bewuste keuze…

Ga voor meer informatie naar onze cookieverklaring en privacyverklaring.

Tafeltennisster Li Jie plaatst zich voor Spelen

Tafeltennisster Li Jie plaatst zich voor Spelen

RoadToRio

Cheer!

HALMSTAD - Tafeltennisster Li Jie heeft zich geplaatst voor de Olympische Spelen in Rio de Janeiro. 

Deel dit artikel op social media

De 32-jarige Nederlandse won op het olympisch kwalificatietoernooi in het Zweedse Halmstad een van de herkansingsfinales. In een ware thriller rekende ze af met thuisspeelster Matilda Ekholm: 5-11, 11-5, 11-13, 11-5, 11-8, 4-11, 15-13. 

De speelsters waren zeer aan elkaar gewaagd en maakten er een buitengewoon spannende zevende en beslissende game van. Nadat Ekholm al twee wedstrijdpunten had verspild sloeg Li juist op haar tweede matchpoint toe. 

Eerder op de dag had Jie ook al in zeven games gewonnen van de Servische Silvija Erdelji (9-11, 7-11, 11-9, 11-3, 11-13, 11-2, 11-4).

Olympische Spelen

Li Jie krijgt in Rio gezelschap van Li Jiao, die zich in juni al verzekerde van een olympisch startbewijs door de Europese Spelen op haar naam te schrijven. In die finale was Li Jiao overigens te sterk voor Li Jie.

Deel dit artikel op social media

Je vraag wordt verwerkt. Een momentje geduld..

Moedig Jie aan!