Functionele cookies: Wij plaatsen functionele cookies om deze website naar behoren te laten functioneren en analytische cookies waarmee wij het gebruik van de website kunnen meten. Deze cookies gebruiken geen persoonsgegevens.


Ik wil gepersonaliseerde informatie: Hiermee ontvang je gepersonaliseerde informatie op onze website die wordt afgestemd op je internetgedrag. Ook kunnen we nieuwsbrieven beter afstemmen op jouw voorkeuren.


Eén momentje voor een bewuste keuze…

Ga voor meer informatie naar onze cookieverklaring en privacyverklaring.

Sensationele zege Haase in tweede ronde Boekarest

Sensationele zege Haase in tweede ronde Boekarest

RoadToRio

Cheer!

Robin Haase heeft voor een verrassing gezorgd op het ATP-toernooi van Boekarest door lijstaanvoerder Bernard Tomic in de tweede ronde naar huis te sturen.

Deel dit artikel op social media

De Hagenaar versloeg de Australische nummer 21 van de wereld na twee uren en een kwartier tennis met 7-6 (4), 5-7 en 6-3.  Het was de eerste keer dat de 23-jarige Tomic en de 29-jarige Haase, de nummer 64 van de wereld, tegenover elkaar stonden.

In een gelijkopgaande eerste set plaatsten beide spelers een break waarop de tiebreak uiteindelijk de beslissing moest brengen. Hierin trok Haase met 7-4 aan het langste eind.

In de tweede set liet onze landgenoot in de beginfase de kansen op een break liggen. In de tweede game waren maar liefst vijf breakpoints niet aan Haase besteed. Op 3-3 werkte hij er zelf eentje weg, maar toen Haase op 5-5 opnieuw in de problemen kwam, sloeg Tomic toe.

Haase hield na het setverlies zijn hoofd koel en bleef goed spelen. In de vierde game van de beslissende set was hij dichtbij een break en op 3-2 ging hij daadwerkelijk door de opslag van Tomic. Die kreeg in de game hierna gelijk de kans om terug te breken, maar Haase bevestigde de break en sleepte de partij uit het vuur.

In de kwartfinales speelt Haase tegen de winnaar van het duel tussen de Spanjaard Fernando Verdasco en de Macedoniër Radu Albot. Haase staat voor de tweede keer dit jaar bij de laatste acht van een ATP-toernooi. In Acapulco, Mexico, was dat ook zijn eindstation.

Deel dit artikel op social media

Je vraag wordt verwerkt. Een momentje geduld..

Moedig Robin aan!