Functionele cookies: Wij plaatsen functionele cookies om deze website naar behoren te laten functioneren en analytische cookies waarmee wij het gebruik van de website kunnen meten. Deze cookies gebruiken geen persoonsgegevens.


Ik wil gepersonaliseerde informatie: Hiermee ontvang je gepersonaliseerde informatie op onze website die wordt afgestemd op je internetgedrag. Ook kunnen we nieuwsbrieven beter afstemmen op jouw voorkeuren.


Eén momentje voor een bewuste keuze…

Ga voor meer informatie naar onze cookieverklaring en privacyverklaring.

Schippers treft Felix bij Diamond League in Doha

Schippers treft Felix bij Diamond League in Doha

RoadToRio

Cheer!

DOHA - Topsprinters willen elkaar nog weleens mijden in het voorseizoen van een belangrijk atletiekjaar, maar Dafne Schippers en Allyson Felix doen daar niet aan. Ze komen beiden aan de start bij de eerste Diamond League-wedstrijd van het jaar, op 6 mei in Doha, en treffen elkaar daar op de 100 meter.

Deel dit artikel op social media

Zowel Schippers als Felix hebben dit jaar hun zinnen gezet op olympisch goud op de 200 meter. De Nederlandse wereldkampioene op die afstand zal in Rio de Janeiro ook de 100 meter lopen, terwijl de Amerikaanse een dubbelslag op 200 en 400 meter voor ogen heeft. De 30-jarige Felix is olympisch en drievoudig wereldkampioene op de dubbele sprint.

Snelle baan

Schippers, die het vijf keer eerder opnam tegen Felix en driemaal won, maakt haar debuut in Doha. "Ik heb veel goeds gehoord over de wedstrijd en de snelle baan. Ik heb er echt zin in om tegen Allyson te lopen. Zij is een van de beste sprintsters aller tijden", aldus de 23-jarige Utrechtse op de website van de internationale atletiekfederatie IAAF.

Schippers verschijnt deze zomer ook voor het eerst bij de Bislett Games in Oslo, eveneens een Diamond League-wedstrijd. Ze loopt daar op 9 juni de 200 meter. Die afstand staat ook op haar programma bij de FBK Games in Hengelo op 22 mei.

Deel dit artikel op social media

Je vraag wordt verwerkt. Een momentje geduld..

Moedig Dafne aan!