Functionele cookies: Wij plaatsen functionele cookies om deze website naar behoren te laten functioneren en analytische cookies waarmee wij het gebruik van de website kunnen meten. Deze cookies gebruiken geen persoonsgegevens.


Ik wil gepersonaliseerde informatie: Hiermee ontvang je gepersonaliseerde informatie op onze website die wordt afgestemd op je internetgedrag. Ook kunnen we nieuwsbrieven beter afstemmen op jouw voorkeuren.


Eén momentje voor een bewuste keuze…

Ga voor meer informatie naar onze cookieverklaring en privacyverklaring.

Schippers begint outdoorseizoen met winst op 200 meter

Schippers begint outdoorseizoen met winst op 200 meter

RoadToRio

Cheer!

Dafne Schippers is haar outdoorseizoen vrijdag begonnen met winst op de 200 meter bij de Tom Jones Memorial Invitational in Florida. 

Deel dit artikel op social media

De Nederlandse wereldkampioene kwam tot een tijd van 22,25 en was daarmee veruit de snelste in Gainesville. Het tevens was haar beste seizoensopening ooit op deze afstand.

De Amerikaanse Quanara Hayes was de enige die ook onder de 23 seconden bleef: 22,89.

Schippers bereidt zich de komende maanden voor op de Olympische Spelen in Rio de Janeiro en de EK atletiek in Amsterdam in juli. Op 6 mei komt de Utrechtse voor het eerst dit seizoen in actie tijdens een Diamond League-wedstrijd. In Doha neemt ze het op de 100 meter onder meer op tegen Alysson Felix.

Visser

Op de 100 meter horden in Florida liep Nadine Visser in de series een tijd van 12,89. In de finale kwam de meerkampster tot 12,99 waarmee ze derde werd achter de Amerikaanse Tiffany Porter (12,72) en de Belgische Anna Zagré (12,95).

Sprinters Hensley Paulina en Solomon Bockarie voldeden op de 100 meter aan de EK-limiet, die staat op 10,30. Paulina liep de zevende tijd: 10,23. Bockarie vond zichzelf terug op plaats elf: 10,27. Femi Ogunode, een Nigeriaan die voor Qatar uitkomt, was de enige die onder de tien seconden dook: 9,91.

Liemarvin Bonevacia was op de 400 meter goed voor 45,69, ook dat was sneller dan de limiet voor de EK in Amsterdam, die staat op 45,84.

Deel dit artikel op social media

Je vraag wordt verwerkt. Een momentje geduld..

Moedig Dafne aan!