Functionele cookies: Wij plaatsen functionele cookies om deze website naar behoren te laten functioneren en analytische cookies waarmee wij het gebruik van de website kunnen meten. Deze cookies gebruiken geen persoonsgegevens.


Ik wil gepersonaliseerde informatie: Hiermee ontvang je gepersonaliseerde informatie op onze website die wordt afgestemd op je internetgedrag. Ook kunnen we nieuwsbrieven beter afstemmen op jouw voorkeuren.


Eén momentje voor een bewuste keuze…

Ga voor meer informatie naar onze cookieverklaring en privacyverklaring.

Rolstoeltennisster Griffioen moet titel Gauteng Open aan Kamiji laten

Rolstoeltennisster Griffioen moet titel Gauteng Open aan Kamiji laten

Paralympisch RoadToRio

Cheer!

GAUTENG - Jiske Griffioen heeft de finale verloren van het rolstoeltennistoernooi in Gauteng, Zuid-Afrika. De Japanse Yui Kamiji was in drie sets te sterk. Dat betekende de eerste enkelspelnederlaag voor de Woerdense in 2016.

Deel dit artikel op social media

Griffioen moest met 6-4, 4-6, 6-3 haar meerdere erkennen in de nummer twee van de wereld. Griffioen is zelf de nummer één. Ze was al een tijdje ongeslagen met twaalf overwinningen op rij. Griffioen prolongeerde dit jaar haar titel op de Australian Open.

In de damesdubbelspelfinale moest Griffioen opnieuw buigen voor Kamiji, die samen met Marjolein Buis de titel opeiste. Zij versloegen Griffioen en Aniek van Koot met 6-3 en 7-5.

De Gauteng Open is een ITF 1 Series-toernooi op de rolstoeltennistour. Het dient, mede, ter voorbereiding op de ACSA SA Open in Johannesburg. Dat ITF Super Series-toernooi gaat dinsdag van start.

Deel dit artikel op social media

Je vraag wordt verwerkt. Een momentje geduld..

Moedig Jiske, Marjolein en Aniek aan!