Functionele cookies: Wij plaatsen functionele cookies om deze website naar behoren te laten functioneren en analytische cookies waarmee wij het gebruik van de website kunnen meten. Deze cookies gebruiken geen persoonsgegevens.


Ik wil gepersonaliseerde informatie: Hiermee ontvang je gepersonaliseerde informatie op onze website die wordt afgestemd op je internetgedrag. Ook kunnen we nieuwsbrieven beter afstemmen op jouw voorkeuren.


Eén momentje voor een bewuste keuze…

Ga voor meer informatie naar onze cookieverklaring en privacyverklaring.

Roeier Van Holk voldoet aan Paralympische kwalificatie-eisen

Roeier Van Holk voldoet aan Paralympische kwalificatie-eisen

Paralympisch RoadToRio

Cheer!

GAVIRATE – Paralympisch skiffeur Alexander van Holk heeft gisteren tijdens de International Para-Rowing Regatta voldaan aan de kwalificatie-eisen voor de Paralympische Spelen. Van Holk eindigde op de geschoonde ranglijst – zonder de roeiers die voor hem eindigden op de WK van vorig jaar – binnen de top-3.

Deel dit artikel op social media

Vorig jaar had de Nederlandse dubbeltwee met Esther van der Loos en Corné de Koning zich al gekwalificeerd voor de Paralympische Spelen. Van Holk voldeed tijdens de wereldkampioenschappen van 2015 al aan de internationale eisen, maar moest nog voldoen aan de door NOC*NSF gestelde nationale eis. Daarin slaagde hij in Gavirate. Roeibond KNRB gaat Van Holk nu voordragen voor deelname aan de Spelen in Rio. NOC*NSF moet die voordracht nog goedkeuren.

In verband met de verwachte storm, werden de wedstrijden in Italië een dag eerder afgesloten dan gepland. De zes snelste boten roeiden tegen elkaar in de A-heat; de geplande finales van morgenochtend zijn afgelast. Van Holk eindigde in de snelste heat op de zesde plaats. De winst ging naar de Oekraïener Roman Polianskyi.

Dubbeltwee

Na hun overwinning van vanmorgen deden Van der Loos en De Koning opnieuw mee om de zege. Na een spannende strijd pakte de Nederlandse dubbeltwee brons, met een miniem verschil van 0.18 seconden achter winnaars Perle Bouge en Stéphane Tardieu. Het zilver ging naar Lauren Rowles en Laurence Whiteley (Groot-Brittannië).

Deel dit artikel op social media

Je vraag wordt verwerkt. Een momentje geduld..

Moedig Alexander aan!