Functionele cookies: Wij plaatsen functionele cookies om deze website naar behoren te laten functioneren en analytische cookies waarmee wij het gebruik van de website kunnen meten. Deze cookies gebruiken geen persoonsgegevens.


Ik wil gepersonaliseerde informatie: Hiermee ontvang je gepersonaliseerde informatie op onze website die wordt afgestemd op je internetgedrag. Ook kunnen we nieuwsbrieven beter afstemmen op jouw voorkeuren.


Eén momentje voor een bewuste keuze…

Ga voor meer informatie naar onze cookieverklaring en privacyverklaring.

Robin van Galen: ik had dit nooit verwacht

Robin van Galen: ik had dit nooit verwacht

Coaching RoadToRio

Cheer!

TRIËST - obin van Galen zal zichzelf deze week af en toe eens in de arm knijpen. Op het olympisch kwalificatietoernooi in Triëst won Oranje tot nu toe al zijn poulewedstrijden. Na de drie zeges is plaatsing voor de kwartfinales al zeker en als die wedstrijd gewonnen wordt, gaat de ploeg naar de Olympische Spelen.

Deel dit artikel op social media

Na Spanje en Kazachstan versloeg Oranje dinsdagavond ook Duitsland, met 9-8. "Dat had ik nooit verwacht", zegt Van Galen. "Het was heel spannend. We hebben verdiend gewonnen, al hadden we wel een paar dipjes. We stonden nog 6-4 achter, maar gelukkig hebben we de wedstrijd over de streep getrokken."

Op eigen kracht opgebouwd

Voorafgaand aan het toernooi werd nauwelijks rekening gehouden met een succesvolle afloop. Toch reisde Oranje met veel zelfvertrouwen af naar Italië, vertelt Van Galen. "We hebben twee keer van Slowakije en Roemenië (ook deelnemers aan het OKT, red.) gewonnen in oefenwedstrijden. Die lijn hebben we doorgetrokken."

"Drie jaar geleden was het team helemaal niks, we waren de nummer dertig van de wereld. Op eigen kracht, met eigen sponsoren, hebben we het team kunnen opbouwen. Op het EK in januari waren we de nummer twaalf van Europa. We hebben veel potentie, maar toen waren we niet stabiel. Nu, drie maanden later, ziet het er wel stabiel uit."

"De overwinning op Spanje zondag gaf een enorme boost", merkte Van Galen. "De sleutelwedstrijden tegen Kazachstan en Duitsland hebben we op basis van die boost gewonnen. Nu is het zaak om door te pakken en vrijdag die kwartfinale te winnen."

Wie de tegenstander wordt in die kwartfinale is nog onduidelijk. In de andere poule zijn nog vijf teams in race. Achter de zeer waarschijnlijke groepswinnaar Hongarije zijn dat Canada, Frankrijk, Rusland en Roemenië.

"Het kan nog alle kanten op", zegt Van Galen. "Vanavond zullen we meer weten, na de wedstrijd tegen Italië. Dan weten we of we eerste, tweede of derde worden."

Deel dit artikel op social media

Je vraag wordt verwerkt. Een momentje geduld..

Moedig Jorn, Ruud, Ruben, Eelco, Lars, Joep, Yoran, Lars, Thomas, Jesse, Robin, Roeland, Luuk en Robin aan!