Functionele cookies: Wij plaatsen functionele cookies om deze website naar behoren te laten functioneren en analytische cookies waarmee wij het gebruik van de website kunnen meten. Deze cookies gebruiken geen persoonsgegevens.


Ik wil gepersonaliseerde informatie: Hiermee ontvang je gepersonaliseerde informatie op onze website die wordt afgestemd op je internetgedrag. Ook kunnen we nieuwsbrieven beter afstemmen op jouw voorkeuren.


Eén momentje voor een bewuste keuze…

Ga voor meer informatie naar onze cookieverklaring en privacyverklaring.

Piek en Arends ronde verder in Singapore

Piek en Arends ronde verder in Singapore

RoadToRio

Cheer!

De Nederlandse badmintonners Selena Piek en Jacco Arends, momenteel de nummers 14 van de wereld, hebben zich moeiteloos geplaatst voor de tweede ronde op het Super Series toernooi, de Singapore Open.

Het thuisspelende koppel Danny Bawa Chrisnanta en Yu Yan Vanessa Neo was niet opgewassen tegen een sterk spelende Piek en Arends. Met een eindstand van 21-13 en 21-11 viel na 27 minuten het doek voor het Singaporese koppel. “We hebben lekker gespeeld en alles viel op z’n plek. Dit is goed voor ons zelfvertrouwen.” aldus Piek. Arends laat weten: “We zaten goed in het spel, gaven geen kansen weg en hebben een solide partij neergezet. Op naar de volgende ronde!”  

In de volgende ronde treffen de Nederlanders het Chinese duo Wang Yilyu / Chen Qingchen.  

Piek komt dit toernooi alleen uit in het gemengddubbelspel en niet, zoals gepland was, ook in het damesdubbelspel. Haar dubbelpartner Eefje Muskens is geveld door een blessure. “Het was een lastige beslissing.” zegt Muskens. “We hebben samen met onze coach Kim Nielsen besloten dat ik mij terugtrek uit het toernooi. Met het komende EK in zicht, is het onverstandig om onnodig risico te nemen.”

Deel dit artikel op social media

Je vraag wordt verwerkt. Een momentje geduld..

Moedig Eefje, Selena en Jacco aan!