Functionele cookies: Wij plaatsen functionele cookies om deze website naar behoren te laten functioneren en analytische cookies waarmee wij het gebruik van de website kunnen meten. Deze cookies gebruiken geen persoonsgegevens.


Ik wil gepersonaliseerde informatie: Hiermee ontvang je gepersonaliseerde informatie op onze website die wordt afgestemd op je internetgedrag. Ook kunnen we nieuwsbrieven beter afstemmen op jouw voorkeuren.


Eén momentje voor een bewuste keuze…

Ga voor meer informatie naar onze cookieverklaring en privacyverklaring.

Paradressuurteam tweede in Waregem

Paradressuurteam tweede in Waregem

Paralympisch RoadToRio

Cheer!

WAREGEM - Het Nederlandse paradressuurteam is zondag in de landenwedstrijd van het CPEDI in het Belgische Waregem op de tweede plaats geëindigd. Groot Brittannië (445.771%) won de wedstrijd, de derde plek was voor het team van Noorwegen (421.525%). De vier combinaties van bondscoach Joyce Heuitink kwamen tot een totaalpercentage van 422.531. 

Deel dit artikel op social media

De tweede plaats leverde Nicole den Dulk met haar paard Faust ook een promotie op naar het paralympisch kader. Daarin zijn sinds kort ook Estee Gerritsen met Exquis Onassis en Demi Vermeulen met Burberry opgenomen.

Nicole den Dulk en Faust behaalden in de landenproef een mooi percentage van 72.960. Ook in de individuele proef was hun score van 71.172 procent de hoogste voor het team. In de teamtest eindigde de combinatie op de derde plaats. In de individuele proef werden ze vierde en moest ze zichzelf voor laten gaan met Wallace N.O.P. (derde met een percentage van 71.966).

Estée Gerritsen, die na de wedstrijd in Deauville promoveerde, droeg met Exquis Onassis in hun eerste landenwedstrijd bij aan de tweede plaats. Hun individuele proef beloonden de juryleden met 71 procent, in de teamtest was het resultaat 71.340 procent. In de kür op muziek eindigden Gerritsen en Exquis Onassis op plaats 4.

Het team bestond verder uit Annemarieke Rolling met Doo Schufro (64.147% en 66.943%) en uit Glasten Krapels met Wisconti (66.842% en 69.317%). Krapels eindigde in de individuele proef op de mooie derde plaats.

Deel dit artikel op social media

Je vraag wordt verwerkt. Een momentje geduld..

Moedig Nicole en Demi aan!