Functionele cookies: Wij plaatsen functionele cookies om deze website naar behoren te laten functioneren en analytische cookies waarmee wij het gebruik van de website kunnen meten. Deze cookies gebruiken geen persoonsgegevens.


Ik wil gepersonaliseerde informatie: Hiermee ontvang je gepersonaliseerde informatie op onze website die wordt afgestemd op je internetgedrag. Ook kunnen we nieuwsbrieven beter afstemmen op jouw voorkeuren.


Eén momentje voor een bewuste keuze…

Ga voor meer informatie naar onze cookieverklaring en privacyverklaring.

Opnieuw rugslagrecord voor Paralympiër Van de Voort

Opnieuw rugslagrecord voor Paralympiër Van de Voort

Paralympisch RoadToRio

Cheer!

EINDHOVEN - Paralympisch zwemmer Olivier van de Voort heeft op de voorlaatste dag van de Swim Cup in Eindhoven het wereldrecord op de 100 meter rugslag in zijn handicapklasse (S10) verbeterd. Eergisteren was de 19-jarige Van de Voort al goed voor een mondiaal record op de 200 meter rugslag.

Deel dit artikel op social media

Voor Van de Voort was het tijdens deze editie van de Swim Cup de derde keer dat hij het wereldrecord op de 100 meter rugslag verbeterde. Gisteren klokte hij al twee keer een nieuw record als startzwemmer van de 4x100 meter wisselslag. Inmiddels staat zijn wereldrecord op 58.48 seconden, ruim een tel sneller dan voor de start van dit toernooi.

Ook Liesette Bruinsma en Chantalle Zijderveld noteerden een wereldrecord. Op de 100 meter schoolslag was Bruinsma (handicapklasse SB11) al houdster van het record, Zijderveld (SB9) pakte het record op die afstand af van de Canadese Jessica Sloane, die de toptijd al zestien jaar geleden zwom tijdens de Paralympische Spelen.

Limieten

De Swim Cup is voor de zwemploeg de laatste kans om zich te kwalificeren voor de Paralympische Spelen later dit jaar. Michael Schoenmaker en Thijs van Hofweegen voldeden in Eindhoven aan de limiet op de 50 meter schoolslag. Morgenavond maakt bondscoach Mark Faber na afloop van de laatste races de ploeg voor Rio 2016 bekend.

Deel dit artikel op social media

Je vraag wordt verwerkt. Een momentje geduld..

Moedig Olivier, Liesette, Chantalle, Michael en Thijs aan!