Functionele cookies: Wij plaatsen functionele cookies om deze website naar behoren te laten functioneren en analytische cookies waarmee wij het gebruik van de website kunnen meten. Deze cookies gebruiken geen persoonsgegevens.


Ik wil gepersonaliseerde informatie: Hiermee ontvang je gepersonaliseerde informatie op onze website die wordt afgestemd op je internetgedrag. Ook kunnen we nieuwsbrieven beter afstemmen op jouw voorkeuren.


Eén momentje voor een bewuste keuze…

Ga voor meer informatie naar onze cookieverklaring en privacyverklaring.

Negende plek voor Van Gestel en Van der Vlist

Negende plek voor Van Gestel en Van der Vlist

RoadToRio

Cheer!

XIAMEN - Sophie van Gestel en Jantine van der Vlist zijn op de Xiamen Open als negende geëindigd. De vrouwen van Beachvolleybal Team Nederland verloren in de achtste finale na een spannende strijd met 1-2 van het Duitse team Laboureur/Sude. ,,Helaas kantelde de wedstrijd in de tweede set,” zo blikte Van der Vlist terug.

Deel dit artikel op social media

Van Gestel en Van der Vlist gingen vol zelfvertrouwen de achtste finale in. Na een mindere eerste dag in de poulefase, hadden ze daarna het sterk opgepakt en overtuigende zeges geboekt. Van Gestel zei voor de achtste finale een gelijkopgaande partij te verwachten tegen het Duitse duo Laboureur/Sude en daar kreeg ze gelijk in. Het werd een spannende wedstrijd. In de eerste set speelden de Nederlandse vrouwen sterk en serveerden ze vooral erg goed. Dat leverde de setwinst op met 21-17.

Maar in de tweede set wisten de Duitsers de regie alsnog in handen te nemen. Van Gestel en Van der Vlist wisten niet onder de druk uit te komen en maakten daardoor meer foutjes. De Duitse vrouwen wisten er optimaal van te profiteren en wonnen met 17-21. In de beslissende derde set hielden Laboureur en Sude dat vast en wonnen overtuigend met 7-15.

Van der Vlist baalde flink van de nederlaag in de achtste finale en wist goed uit te leggen waar het aan lag. ,,Het was echt super jammer. Halverwege de tweede set kantelde de wedstrijd helaas compleet. Zij gingen met veel meer lef spelen en ook met meer servicedruk. Bij ons werd de service juist minder. Dat was flink balen, want er zat meer in. Maar inmiddels is de knop om en zijn we helemaal klaar voor Fuzhou." 

In die Chinese plaats staat vanaf woensdag de Fuzhou Open op het programma voor twee vrouwenteams van Beachvolleybal Team Nederland. Rimke Braakman en Jolien Sinnema spelen daar woensdag in de kwalificatie om een plek in het hoofdtoernooi, waarin Van Gestel en Van der Vlist donderdag starten.

Deel dit artikel op social media

Je vraag wordt verwerkt. Een momentje geduld..

Moedig Jantine en Sophie aan!