Functionele cookies: Wij plaatsen functionele cookies om deze website naar behoren te laten functioneren en analytische cookies waarmee wij het gebruik van de website kunnen meten. Deze cookies gebruiken geen persoonsgegevens.


Ik wil gepersonaliseerde informatie: Hiermee ontvang je gepersonaliseerde informatie op onze website die wordt afgestemd op je internetgedrag. Ook kunnen we nieuwsbrieven beter afstemmen op jouw voorkeuren.


Eén momentje voor een bewuste keuze…

Ga voor meer informatie naar onze cookieverklaring en privacyverklaring.

Nederlandse zeilers scoren goed op dag twee in Hyères

Nederlandse zeilers scoren goed op dag twee in Hyères

RoadToRio

Cheer!

HYERES - Dag twee van de wereldbekerwedstrijden in het Zuid Franse Hyères begon zonder wind. Uiteindelijk zijn alle Nederlanders toch in actie gekomen met perfect zeilweer. De Team Delta Lloyd zeilers doen het goed in alle vijf disciplines waarin ze deelnemen in Zuid-Frankrijk. Beste Nederlandse score na twee dagen is die van Annemiek Bekkering en Annette Duetz (foto). Het FX- team staat tweede in het klassement. De wedstrijden duren tot en met zondag 1 mei.

Deel dit artikel op social media

49erFX
Donderdag kwamen de 49erFX zeilsters voor het eerst in actie. Er stonden vier wedstrijden op het programma. Het team van Annemiek Bekkering en Annette Duetz scoorden: 8, 3, 2, 3 en staan daarmee op een tweede plaats in het klassement.

Claire Blom en Nina Keijzer wonnen een race maar lieten ook een 18, 9 en een 11 optekenen. Daarmee staan ze achtste in het algeneem klassement. Keijzer en Blom pakken dat laatste olympische ticket bij een top 6 score in de op land geschoonde eindrangschikking.

Nacra
Vandaag kwamen de catamaranzeilers vier keer in actie. Mandy Mulder en Coen de Koning scoorden een 9, 20, 7 en een 3. De vorm groeide gedurende de dag. De 20 is een schrapresultaat en daarmee staat het team op een goede vierde plaats.

Coen de Koning gaf de volgende reactie: “Dit is een belangrijk moment om te zien waar we staan. Alle goede zeilers zijn hier en dit is een goed meetmoment. We hebben al een poos geen wedstrijden gevaren. We missen wat scherpte en daar hebben we vandaag aan gewerkt. We hebben nog maar 99 dagen tot de spelen. Dat is niet zo veel. We moeten het goede materiaal nog uitzoeken om maar iets te noemen. Dat soort fine-tuning zijn we mee bezig.”

Laser
Nicholas Heiner staat vijfde en Rutger van Schaardenburg zevende in het klassement in de Laser-klasse na vier gezeilde wedstrijden. Voor deze twee trainingspartners staat er in mei nog een WK op het programma in Mexico. Daarna kan Van Schaardenburg zich 100% op Rio richten.

Windsurfen
Windsurfster Lilian de Geus klimt vandaag naar een zesde plaats in het klassment. Op de eerste dag zat De Geus er twee keer naast zoals ze zelf zegt. Vandaag heeft de surfster enigszins rechtgezet.

470 vrouwen
Afrodite Zegers-Kyranakou en Anneloes van Veen klimmen ook in ranglijst naar een zesde plaats op dag twee in de 470 klasse.

Deel dit artikel op social media

Je vraag wordt verwerkt. Een momentje geduld..

Moedig Annette, Claire, Nina, Anneloes, Annemiek, Rutger, Lilian, Coen, Afrodite en Mandy aan!