Functionele cookies: Wij plaatsen functionele cookies om deze website naar behoren te laten functioneren en analytische cookies waarmee wij het gebruik van de website kunnen meten. Deze cookies gebruiken geen persoonsgegevens.


Ik wil gepersonaliseerde informatie: Hiermee ontvang je gepersonaliseerde informatie op onze website die wordt afgestemd op je internetgedrag. Ook kunnen we nieuwsbrieven beter afstemmen op jouw voorkeuren.


Eén momentje voor een bewuste keuze…

Ga voor meer informatie naar onze cookieverklaring en privacyverklaring.

Nederlands record voor estafettevrouwen

Nederlands record voor estafettevrouwen

RoadToRio

Cheer!

EINDHOVEN - Marrit Steenbergen, Esmee Vermeulen, Robin Neumann en Femke Heemskerk hebben op de eerste dag van de Swim Cup in Eindhoven een nieuw Nederlands record op de 4x200 meter vrije slag gezwommen: 7.52,06.

Deel dit artikel op social media

Daarmee waren ze ruim een seconde sneller dan het oude record (7.53,84) dat Heemskerk in 2009 in Rome zwom met Saskia de Jonge, Inge Dekker en Chantal Groot. "Het is mooi dat we het Nederlandse record na zeven jaar hebben verbroken", zei Vermeulen.

Met het nieuwe Nederlandse record voldeed het viertal ook aan de eis voor deelname aan de Olympische Spelen in Rio de Janeiro.

Deel dit artikel op social media

Je vraag wordt verwerkt. Een momentje geduld..

Moedig Marrit, Esmee en Femke aan!