Functionele cookies: Wij plaatsen functionele cookies om deze website naar behoren te laten functioneren en analytische cookies waarmee wij het gebruik van de website kunnen meten. Deze cookies gebruiken geen persoonsgegevens.


Ik wil gepersonaliseerde informatie: Hiermee ontvang je gepersonaliseerde informatie op onze website die wordt afgestemd op je internetgedrag. Ook kunnen we nieuwsbrieven beter afstemmen op jouw voorkeuren.


Eén momentje voor een bewuste keuze…

Ga voor meer informatie naar onze cookieverklaring en privacyverklaring.

Nederlander Gerts soleert verrassend naar zege in Volta Limburg Classic

Nederlander Gerts soleert verrassend naar zege in Volta Limburg Classic

Cheer!

Floris Gerts heeft zaterdag verrassend de Volta Limburg Classic gewonnen. De pas 23-jarige coureur van BMC rondde goed teamwerk af met een korte solo en boekte zo de grootste zege uit zijn nog prille loopbaan.

Deel dit artikel op social media

Achter hem werden de Italiaan Sonny Colbrelli en de Belg Philippe Gilbert respectievelijk tweede en derde.

Een kopgroep werd al ruim voor de streep ingelopen, waarna de grote namen zich begonnen te roeren. Onder anderen Gilbert en veteraan Davide Rebellin (44 jaar) vielen aan, waarna een groep met negen koplopers ontstond. Daarbij zaten liefst vijf renners van de BMC-formatie.

Gerts, ook lid van die formatie, ging met nog twee kilometer te gaan ervandoor. Hij hield zijn demarrage vol tot aan de streep.

Deel dit artikel op social media

Je vraag wordt verwerkt. Een momentje geduld..

Moedig aan!