Functionele cookies: Wij plaatsen functionele cookies om deze website naar behoren te laten functioneren en analytische cookies waarmee wij het gebruik van de website kunnen meten. Deze cookies gebruiken geen persoonsgegevens.


Ik wil gepersonaliseerde informatie: Hiermee ontvang je gepersonaliseerde informatie op onze website die wordt afgestemd op je internetgedrag. Ook kunnen we nieuwsbrieven beter afstemmen op jouw voorkeuren.


Eén momentje voor een bewuste keuze…

Ga voor meer informatie naar onze cookieverklaring en privacyverklaring.

Mulder en De Koning op kop in Hyères

Mulder en De Koning op kop in Hyères

RoadToRio

Cheer!

HYERES - Mandy Mulder en Coen de Koning hebben vrijdag tijdens de wereldbekerwedstrijden in het Franse Hyères de koppositie in het algemeen klassement in de Nacra-klasse overgenomen. Er stonden vier wedstrijden op het programma. Met een score van 3, 2, 12, 1 gaat het Team Delta Lloyd duo met 14 punten aan de leiding. In de strijd om het laatste olympische ticket verliezen Nina Keijzer en Claire Blom kostbare punten. Ze staan voorlopig op een 19de plaats in het algemeen klassement. Ver weg van de vereiste top zes in de op landen geschoonde eindrangschikking.

Zaterdag staan voor de zeilers twee of drie races op het programma. De beste tien van het klassement plaatsen zich vervolgens voor de medalrace op zondag 1 mei.

Topdag voor Mandy Mulder en Coen de Koning
De zeilers kwamen vanwege de wind pas om half vier in actie en stonden om half acht weer aan de kant. Mandy Mulder en Coen de Koning deden goede zaken met een score van 3, 2, 12, 1! Eenmaal op de kant waren ze zelfs een beetje verbaasd dat ze aan de leiding gaan in het klassement.

Mandy Mulder won in 2008 een zilveren medaille op de olympische spelen van China. Ze is nu op weg naar haar tweede Olympische Spelen. Mulder gaf de volgende reactie: “We hadden vier wedstrijden vandaag, volle dag. Een hele lange en vermoeiende dag. Het was heel lastig. Veel windverschillen op de baan. Die wind ging alle kanten op. We maakten de goede beslissingen op het water. Dat resulteerde in drie hele goede wedstrijden. Dit soort momenten nemen we allemaal mee mee naar Rio. We hebben een poosje niet gevaren klaarblijkelijk maakt ons dat eager.”

Coen de Koning voegde daaraan toe: “We kunnen heel scherp zijn met een niet fantastische voorbereiding. Dit hebben we eerder gehad. We hebben heel goed als team geracet. We hadden zin om wedstrijden te varen. Qua scherpte waren we er echt klaar voor. Qua voorbereiding niet. Maar die scherpte bracht ons als team goed rond de boeien. We hebben veel ervaring en we weten hoe we een wedstrijdje moeten pakken. Dat werpt dat zijn vruchten af.”

Strijd in 49erFX om laatste olympische ticket
In de strijd om het laatste olympische ticket verspeelden Nina Keijzer en Claire Blom vandaag kostbare punten. Het Magic Marine team staan nu op een 19de plaats in het algemeen klassement. Ver weg van de vereiste top zes in de op landen geschoonde eindrangschikking. Hun rivalen Annemiek Bekkering en Annette Duetz deden het beter in de zeer verraderlijke Hyères achtige omstandigheden. Bekkering en Duetz bezetten een tweede plaats in het algemeen klassement.

Overige Nederlanders:
• Nicholas Heiner vierde in klassement Laser
• Afrodite Zegers – Kyranakou en Anneloes van Veen vijfde 470 vrouwen
• Lilian de Geus zesde in het algemeen klassement
• Rutger van Schaardenburg zesde in Laserklassement

Deel dit artikel op social media

Je vraag wordt verwerkt. Een momentje geduld..

Moedig Mandy, Coen, Annette, Nina, Annemiek, Afrodite, Claire, Rutger en Lilian aan!