Functionele cookies: Wij plaatsen functionele cookies om deze website naar behoren te laten functioneren en analytische cookies waarmee wij het gebruik van de website kunnen meten. Deze cookies gebruiken geen persoonsgegevens.


Ik wil gepersonaliseerde informatie: Hiermee ontvang je gepersonaliseerde informatie op onze website die wordt afgestemd op je internetgedrag. Ook kunnen we nieuwsbrieven beter afstemmen op jouw voorkeuren.


Eén momentje voor een bewuste keuze…

Ga voor meer informatie naar onze cookieverklaring en privacyverklaring.

Müllenberg pakt olympisch ticket

Müllenberg pakt olympisch ticket

RoadToRio

Cheer!

SAMSUN - Voor het eerst sinds 1992 zal er weer een Nederlandse bokser in de olympische ring verschijnen. Peter Müllenberg heeft zich op het OKT in het Turkse Samsun verzekerd van een startbewijs voor Rio.

Deel dit artikel op social media

De Tukker (28) versloeg in het hol van leeuw in de klasse -81 kg in de halve finales Mehmet Nadir Ünal: 3-0. De Turk begon voortvarend, maar het werd al snel duidelijk dat Müllenberg toch de betere bokser was. In alle drie de ronden kende de jury hem de meeste punten toe.

Müllenberg is de eerste Nederlandse bokser in 24 jaar die naar de Spelen gaat. Op de Olympische Spelen van 1992 in Barcelona was Oranje voor het laatst van de partij in het bokstoernooi, toen met liefst zes deelnemers. Orhan Delibas blonk in de Spaanse stad uit met zilver, Arnold Vanderlyde pakte brons.

De Almeloër hoopt in Rio in hun voetsporen te treden. Eerst moest Müllenberg op het kwalificatietoernooi in Samsun een podiumplaats behalen. Daarin slaagde de kopman van Oranje glansrijk.

Deel dit artikel op social media

Je vraag wordt verwerkt. Een momentje geduld..

Moedig Peter aan!