Functionele cookies: Wij plaatsen functionele cookies om deze website naar behoren te laten functioneren en analytische cookies waarmee wij het gebruik van de website kunnen meten. Deze cookies gebruiken geen persoonsgegevens.


Ik wil gepersonaliseerde informatie: Hiermee ontvang je gepersonaliseerde informatie op onze website die wordt afgestemd op je internetgedrag. Ook kunnen we nieuwsbrieven beter afstemmen op jouw voorkeuren.


Eén momentje voor een bewuste keuze…

Ga voor meer informatie naar onze cookieverklaring en privacyverklaring.

Marit Bouwmeester vijfde op dag 3 WK Laser radial

Marit Bouwmeester vijfde op dag 3 WK Laser radial

RoadToRio

Cheer!

PUERTO VALLARTA - De strijd om het wereldkampioenschap in de olympische Laser radial klasse is dit jaar aan de kust bij Puerto Vallarta, Mexico. Het tijdsverschil is zeven uur. Na twee dagen en drie races staat Marit Bouwmeester op een vijfde plaats in het klassement. Op 14 april scoorde Bouwmeester een 17de en 1e plaats. Op dag twee, 15 april, won de Team Delta Lloyd zeilster de enige race van de dag.

Het evenement duurt tot en met woensdag 20 april. Coach Jaap Zielhuis geeft korte updates.

14 april dag 1: “De kop is eraf."
"Er stond vijf knopen wind (2 beaufort). In de eerste race zat Marit aan de linkerkant van een nogal hardnekkige windraaiing naar rechts. Ze kwam als 28e rond de eerste boei. Dat heeft ze netjes opgehaald naar een 17de plaats. Tijdens race twee stond er 10 knopen wind. Keurig naar een solide eerste plaats gevaren.”

15 april dag 2: "Rindom verslagen"
“Wij zijn hier kort van te voren gekomen en willen iedere dag de locatie iets beter begrijpen. Voor race drie stond er een medium windje. Marit wist die race te winnen in een directe strijd met de huidige wereldkampioen Anne Marie Rindom uit Denemarken. In de race vier zeilde Marit vooraan mee. Maar die race werd halverwege afgelast. Dat is jammer, maar daar doe je niets aan. Morgen (16 april red.) staan er drie races op het programma.”

Stand na 3 races (bij 5 races 1e schrapresultaat):

1 Erika Reineke USA 8 pnt
2 Gintara Scheidt LTU 14 pnt
3 Paige Railey USA 16 pnt
4 Luca Falasca ARG 18 pnt
5 Marit Bouwmeester 19 pnt
13 Maxime Jonker 30 pnt
15 Daphne van der Vaart 32 pnt

Totaal 71 deelnemers

Deel dit artikel op social media

Je vraag wordt verwerkt. Een momentje geduld..

Moedig Marit aan!