Functionele cookies: Wij plaatsen functionele cookies om deze website naar behoren te laten functioneren en analytische cookies waarmee wij het gebruik van de website kunnen meten. Deze cookies gebruiken geen persoonsgegevens.


Ik wil gepersonaliseerde informatie: Hiermee ontvang je gepersonaliseerde informatie op onze website die wordt afgestemd op je internetgedrag. Ook kunnen we nieuwsbrieven beter afstemmen op jouw voorkeuren.


Eén momentje voor een bewuste keuze…

Ga voor meer informatie naar onze cookieverklaring en privacyverklaring.

Marianne Vos ziet Rio weer als reëel doel na kwakkelperiode

Marianne Vos ziet Rio weer als reëel doel na kwakkelperiode

RoadToRio

Cheer!

Marianne Vos eindigde woensdag als negende in de Waalse Pijl bij haar eerste World Tour-koers in anderhalf jaar. In de race op deelname aan de Spelen was dat na anderhalf jaar kwakkelen een resultaat waar de Brabantse iets mee kon.

Deel dit artikel op social media

"Ik heb altijd een sprankje hoop gehouden waar ik me aan vast hield. Maar ik denk nu wel dat Rio een reëel doel is.''

Vos won voor het laatst in augustus 2014 een wedstrijd op het hoogste niveau. Na het WK van dat jaar kwam ze tot maart van dit jaar slechts in twee koersen uit.

De vijfvoudig winnares op de Muur van Hoei had, mede door blessures, te veel van haar lichaam geëist en laste noodgedwongen een rustperiode in. De Waalse Pijl was haar eerste grote koers na de rentree. "Ik ben blij dat ik mee heb kunnen spelen."

Compenseren

De regerend olympisch kampioen won sinds haar rentree een criterium en een koers in België. "Het waren veelal wedstrijden waar ik op ervaring nog veel kon compenseren. Hier gaat dat niet. De finale is echt slopend en dan heb je al het een en ander in de benen."

"Aan het slot zat ik niet meer bij de besten. Ik heb een tijdje erachter 'gezwommen' maar dat had ook geen zin. Daarna ben ik de Muur wel vol opgereden. Je moet toch naar boven, dan maar zo snel mogelijk.''

Daar trof ze ploeggenote Anna van der Breggen, die voor het tweede jaar op rij had gewonnen. Een omhelzing volgde waarna ze op het asfalt bijkwam van de inspanningen. "Ik heb in een maand tijd een enorme stap voorwaarts gemaakt'', concludeerde Vos tevreden.

Poels

Wout Poels eindigde bij de mannen knap als vierde. De renner van Sky hoopt daarmee indruk te hebben gemaakt op bondscoach Johan Lammerts met het oog op de Spelen.

"Ik wil heel graag naar de Spelen. In de Amstel Gold Race reed ik ook niet slecht, maar leidde dat niet tot een goed resultaat.'' .

Slechts vier Nederlandse renners mogen in Rio in de wegrace starten. Het wordt dringen weet ook Poels, die dit jaar al succesvol was in de Rondes van Valencia en Catalonië.

"Ik ben het seizoen in ieder geval goed gestart. In deze week, met zondag ook nog Luik-Bastenaken-Luik, hoop ik te laten zien ook in eendaagse koersen goed uit de voeten te kunnen."

Deel dit artikel op social media

Je vraag wordt verwerkt. Een momentje geduld..

Moedig Marianne aan!