Functionele cookies: Wij plaatsen functionele cookies om deze website naar behoren te laten functioneren en analytische cookies waarmee wij het gebruik van de website kunnen meten. Deze cookies gebruiken geen persoonsgegevens.


Ik wil gepersonaliseerde informatie: Hiermee ontvang je gepersonaliseerde informatie op onze website die wordt afgestemd op je internetgedrag. Ook kunnen we nieuwsbrieven beter afstemmen op jouw voorkeuren.


Eén momentje voor een bewuste keuze…

Ga voor meer informatie naar onze cookieverklaring en privacyverklaring.

Luiten op gedeeld zevende plaats na eerste dag China Open

Luiten op gedeeld zevende plaats na eerste dag China Open

RoadToRio

Cheer!

HUAIROU - Na een gedeeld tweede plaats in Shenzhen vorige week, is Joost Luiten goed begonnen aan het tweede toernooi op rij in China. De Nederlander is na een ronde 67 (-5) gedeeld zevende.

Deel dit artikel op social media

'Een goede openingsdag!' zei Joost Luiten na ronde 1 op zijn website. 'Er stond in de middag veel wind en het was daardoor lastig spelen.'

Luiten was drie onder na negen holes op Topwin Golf & CC. Op 10 maakte hij een birdie en op 11 een eagle om naar zes onder te gaan. Luiten: 'Hole 11 is een driveable par 4. Met mijn driver sloeg ik de bal op 1 meter. Eagle, erg lekker!'

Na hole 11 maakte de Nederlander nog een birdie maar ook twee bogeys. Zijn scorekaart: 67 slagen (-5), daarmee is Luiten gedeeld zevende.

'Op 13 sla ik een slechte ijzer-8 helemaal rechts op de green en de vlag was links', zegt Luiten op zijn website. 'Je houdt dan hier op Topwin Golf & CC lastige puts over en deze hield ik helaas veeels te kort. Op 15 besloot ik geen driver te slaan maar een ijzer-4. Met de driver had ik dichtbij de green kunnen komen maar ik koos voor positie. Helaas was de wedge naar de green net te ver. De chip eindigde op een meter maar ik push die put ernaast. Nog een bogey, erg jammer en vond het eigenlijk onnodig, maar ja.'

De Bleiswijker speelt het hele jaar al sterk. Hij werd vorige week in het Shenzhen International gedeeld tweede en in het toernooi daarvoor, het Spaans Open werd hij tweede. Luiten is 61ste op de wereldranglijst en achtste in de Race to Dubai.

De Zuid-Afrikaan Hennie Otto gaat na een prachtige ronde 63 (-9) aan de leiding.

Deel dit artikel op social media

Je vraag wordt verwerkt. Een momentje geduld..

Moedig Joost aan!