Functionele cookies: Wij plaatsen functionele cookies om deze website naar behoren te laten functioneren en analytische cookies waarmee wij het gebruik van de website kunnen meten. Deze cookies gebruiken geen persoonsgegevens.


Ik wil gepersonaliseerde informatie: Hiermee ontvang je gepersonaliseerde informatie op onze website die wordt afgestemd op je internetgedrag. Ook kunnen we nieuwsbrieven beter afstemmen op jouw voorkeuren.


Eén momentje voor een bewuste keuze…

Ga voor meer informatie naar onze cookieverklaring en privacyverklaring.

Lotto-Jumbo mikt op Gesink, Kelderman en Vanmarcke in Amstel Gold Race

Lotto-Jumbo mikt op Gesink, Kelderman en Vanmarcke in Amstel Gold Race

RoadToRio

Cheer!

VALKENBURG - Lotto-Jumbo hoopt zondag met Robert Gesink, Wilco Kelderman en Sep Vanmarcke een rol van betekenis te kunnen spelen in de finale van de Amstel Gold Race.

Deel dit artikel op social media

Beide Nederlanders keerden met een goed gevoel terug uit de Ronde van Baskenland, terwijl de Belg Vanmarcke zondag net naast het podium belandde in Parijs-Roubaix. Voor Gesink is het zijn eerste deelname sinds 2012.

"Wij hebben niet de topfavoriet in onze ploeg, maar zijn in de breedte sterk en als ploeg zeer gemotiveerd voor deze wedstrijd", blikt ploegleider Merijn Zeeman vooruit op de Nederlandse klassieker, waarin Lotto-Jumbo hoopt op een goed resultaat voor Gesink, Kelderman, Vanmarcke of Paul Martens. "Zij moeten vanaf de Kruisberg goed in de koers zitten, zodat ze zich op de finale kunnen richten."

Gesink zelf heeft er ook vertrouwen in dat de equipe om de podiumplaatsen mee kan strijden in Limburg. "Koersen in eigen land is altijd speciaal en ik denk dat we met een ploeg aan de start verschijnen die klaar is om voor de prijzen mee te doen", aldus de 29-jarige Achterhoeker, die 28e werd in Baskenland.

"Wilco en Paul hebben in het Baskenland hele goede dingen laten zien. Daarbij komt nog een heel sterke Sep Vanmarcke waar we veel plezier aan gaan beleven."

Niveau

De gedeelde kopman reed in 2012 voor het laatst de Amstel Gold Race, maar staat zondag weer met een goed gevoel aan de start in Maastricht. "Ik verwacht dat ik klaar ben voor zondag", aldus de gemotiveerde Gesink.

In 2013 sloeg de Achterhoeker de koers over omdat die niet paste in zijn voorbereiding op de grote rondes, in 2014 miste hij de AGR vanwege hartproblemen en vorig jaar was hij niet fit genoeg om aan de start te verschijnen in Limburg.

Bij zijn rentree hoopt Gesink zijn vorm uit Baskenland door te kunnen trekken. "Mijn niveau was erg goed en ik kon, met uitzondering van een dag waarop de kou mij parten speelde, met de besten meedoen."

Ook Zeeman is nieuwsgierig waar Gesink toe in staat is. "Robert wil de komende jaren graag nog een aantal aansprekende resultaten behalen. Daarbij richt hij zich dit jaar voornamelijk op eendagswedstrijden en etappes in grote rondes. We zijn benieuwd naar zijn niveau, zondag."

De achtkoppige equipe van Lotto-Jumbo wordt gecompleteerd door Bert-Jan Lindeman, Maarten Tjallingii, Mike Teunissen en Enrico Battaglin. Het startschot klinkt zondag om 10.15 uur en de finish wordt verwacht rond 16.30 uur.

Deel dit artikel op social media

Je vraag wordt verwerkt. Een momentje geduld..

Moedig Robert en Wilco aan!