Functionele cookies: Wij plaatsen functionele cookies om deze website naar behoren te laten functioneren en analytische cookies waarmee wij het gebruik van de website kunnen meten. Deze cookies gebruiken geen persoonsgegevens.


Ik wil gepersonaliseerde informatie: Hiermee ontvang je gepersonaliseerde informatie op onze website die wordt afgestemd op je internetgedrag. Ook kunnen we nieuwsbrieven beter afstemmen op jouw voorkeuren.


Eén momentje voor een bewuste keuze…

Ga voor meer informatie naar onze cookieverklaring en privacyverklaring.

Licht terreinverlies beste Nederlanders op wereldranglijst ATP

Licht terreinverlies beste Nederlanders op wereldranglijst ATP

RoadToRio

Cheer!

Robin Haase, Thiemo de Bakker, Igor Sijsling en Scott Griekspoor hebben wat terrein moeten prijsgeven op de ATP-wereldranglijst. 

Deel dit artikel op social media

Haase is de enige Nederlander in de top honderd en zakt twee treden naar nummer 64. De Bakker zakt een plaats naar 102. Beide landgenoten zijn deze week te bewonderen op de ATP-tour. Haase in Boekarest, De Bakker in Barcelona.

De derde Nederlander, Sijsling, komt in actie op een Challenger in Turijn. De Amsterdammer daalt een plaats naar 133. Scott Griekspoor levert drie plaatsen in en staat op 321. Antal van der Duim, Jesse Huta Galung en Tim van Rijthoven staan ook nog in de top vierhonderd.

De heldin van het Nederlands Fed Cupteam, Kiki Bertens, kwam uiteraard niet in actie op de WTA-tour, maar klimt toch twee plaatsen. Bertens is nu de nummer 94 van de wereld. Richel Hogenkamp blijft staan op 139. Cindy Burger, Lesley Kerkhove en Michaëlla Krajicek zakken iets.

Jean-Julien Rojer en Horia Tecau hebben de juiste vorm dit jaar nog niet te pakken en dat spiegelt zich nu ook op de dubbelspelwereldranglijst, waar de twee iets zijn gezakt. Tecau en Rojer zijn nu respectievelijk de nummer 5 en 6.

Matwé Middelkoop en Wesley Koolhof vinden we terug op respectievelijk 56 en 58. Robin Haase is elf plaatsen gezakt en is daardoor uit de top honderd gevallen (109).

Bij de vrouwen staan twee Nederlandse tennissters in de top honderd, te weten Bertens (52) en Krajicek (60).

Deel dit artikel op social media

Je vraag wordt verwerkt. Een momentje geduld..

Moedig Richel, Igor, Arantxa, Jean-Julien, Kiki, Robin, Thiemo, Michaëlla en Cindy aan!