Functionele cookies: Wij plaatsen functionele cookies om deze website naar behoren te laten functioneren en analytische cookies waarmee wij het gebruik van de website kunnen meten. Deze cookies gebruiken geen persoonsgegevens.


Ik wil gepersonaliseerde informatie: Hiermee ontvang je gepersonaliseerde informatie op onze website die wordt afgestemd op je internetgedrag. Ook kunnen we nieuwsbrieven beter afstemmen op jouw voorkeuren.


Eén momentje voor een bewuste keuze…

Ga voor meer informatie naar onze cookieverklaring en privacyverklaring.

Li Jie stapje dichter bij kwalificatie voor Spelen in Rio

Li Jie stapje dichter bij kwalificatie voor Spelen in Rio

RoadToRio

Cheer!

HALMSTAD - Tafeltennisster Li Jie is weer een stapje dichter bij de Olympische Spelen gekomen. De 32-jarige Nederlandse van Chinese afkomst bereikte vrijdag in de herkansingen van het olympisch kwalificatietoernooi in Halmstad de halve finales.

Deel dit artikel op social media

De winnaar van de eindstrijd verdient een ticket naar Rio de Janeiro, de verliezend finalist krijgt ook nog een kans.

Li Jie werd donderdag net als Britt Eerland al vroeg uitgeschakeld in de eerste fase van het olympisch kwalificatietoernooi, waarin acht tickets naar Rio waren te verdienen.

De tafeltennissters kregen vrijdag een herkansing. Eerland verloor meteen in de eerste ronde, maar Li Jie sloeg zich naar de laatste vier door zeges op Ruta Paskauskiene uit Litouwen (4-2), Europees kampioene Elizabeta Samara uit Roemenië (4-3) en in de kwartfinale op de Oostenrijkse Amelie Solja: 4-0.

Erdelji

De nummer twee van Europa neemt het zaterdag in de halve finale op tegen Anamaria Erdelji uit Servië. Winst is noodzakelijk om kans te maken op een individueel startbewijs voor de Spelen.

De winnaar van deze herkansingsronde gaat naar Rio, de verliezer krijgt nog een kans in een duel met de verliezer van de andere herkansingsronde. Li Jiao is als winnares van de Europese Spelen al verzekerd van deelname aan het olympische toernooi in augustus.

Eerland moet hopen dat Nederland zich als team kwalificeert voor de Spelen. De 22-jarige Schiedamse mag dan alsnog naar Rio voor de landenwedstrijd. De Nederlandse tafeltennisploeg staat er op de olympische ranglijst goed voor, maar krijgt pas volgende maand zekerheid.

Deel dit artikel op social media

Je vraag wordt verwerkt. Een momentje geduld..

Moedig Jie aan!