Functionele cookies: Wij plaatsen functionele cookies om deze website naar behoren te laten functioneren en analytische cookies waarmee wij het gebruik van de website kunnen meten. Deze cookies gebruiken geen persoonsgegevens.


Ik wil gepersonaliseerde informatie: Hiermee ontvang je gepersonaliseerde informatie op onze website die wordt afgestemd op je internetgedrag. Ook kunnen we nieuwsbrieven beter afstemmen op jouw voorkeuren.


Eén momentje voor een bewuste keuze…

Ga voor meer informatie naar onze cookieverklaring en privacyverklaring.

La Cruz overtuigt publiek op OKT, maar niet de ringrechters

La Cruz overtuigt publiek op OKT, maar niet de ringrechters

RoadToRio

Cheer!

SAMSUN - Bokser Enrico La Cruz is er niet in geslaagd om net als Max van der Pas een ronde verder te komen bij het olympisch kwalificatietoernooi in het Turkse Samsun.

Deel dit artikel op social media

La Cruz moest in zijn eerste wedstrijd in de klasse tot 60 kilogram buigen voor de ervaren Italiaan Domenico Valentino (2-0). De Nederlandse kampioen bood uitstekend partij, maar twee van de drie ringrechters zagen de wereldkampioen van 2009 als winnaar: 29-28, 29-28, 28-28. Het publiek reageerde met boegeroep.

Van der Pas won eerder op de dag wel zijn eerste partij in de klasse tot 75 kilogram van de Zwitser Davide Faraci.

Olympisch ticket

Alicia Holzken (-51 kiloggram) en Nouchka Fontijn (-75 kilogram) komen op maandag voor de eerste keer in Samsun in actie. Voor een olympisch startbewijs moeten zij in hun klasse de finale halen.

Met Van der Pas verschijnen dinsdag Peter Müllenberg (-81 kilogram) en Roy Korving (-91 kilogram) eveneens in de ring. Met een podiumplaats in Turkije zijn de Nederlandse mannen zeker van een olympisch ticket.

Deel dit artikel op social media

Je vraag wordt verwerkt. Een momentje geduld..

Moedig Enrico aan!