Functionele cookies: Wij plaatsen functionele cookies om deze website naar behoren te laten functioneren en analytische cookies waarmee wij het gebruik van de website kunnen meten. Deze cookies gebruiken geen persoonsgegevens.


Ik wil gepersonaliseerde informatie: Hiermee ontvang je gepersonaliseerde informatie op onze website die wordt afgestemd op je internetgedrag. Ook kunnen we nieuwsbrieven beter afstemmen op jouw voorkeuren.


Eén momentje voor een bewuste keuze…

Ga voor meer informatie naar onze cookieverklaring en privacyverklaring.

Kyranakou & Van Veen zeker van zilver op EK 470

Kyranakou & Van Veen zeker van zilver op EK 470

RoadToRio

Cheer!

PALMA - Op het Europees Kampioenschap in de 470-klasse bij Palma de Mallorca hebben Afrodite Kyranakou en Anneloes van Veen op de voorlaatste dag twee van de drie races gewonnen. Het Team Delta Lloyd-duo is hierdoor al zeker van het zilver en begint dinsdag 12 april ook als tweede aan de afsluitende medalrace. Het Oostenrijkse duo Vadlau en Ogar is al zeker van de Europese titel.

Afrodite Kyranakou en Anneloes van Veen wonnen maandag maar liefst twee van de drie wedstrijden. In de derde race eindigde het duo als 26e, één plek achter de nummer één in het klassement, het Oostenrijkse duo Vadlau en Ogar.

Afrodite Kyranakou: "We gingen heel lekker vandaag. We voeren heel vrij, konden onze eigen tactiek bepalen en de bootperformance was heel goed. We varen een dikke één in de eerste twee races. In de derde race gaan de Oostenrijkers op ons matchracen en eindigen we allebei achteraan. Dat hadden we niet verwacht, maar het was wel heel leerzaam."

Vadlau en Ogar Europees kampioen
Vadlau en Ogar verzekerden zich op de voorlaatste dag al van de Europese titel. Door een voorsprong van 21 punten zijn de Oostenrijkers in de afsluitende medalrace  tussen de beste tien van het klassement en om dubbele punten, al niet meer te achterhalen.

Kyranakou en Van Veen verzekerd van EK zilver
Omdat het een open EK betreft waaraan ook niet-Europese landen deelnemen, zijn de dames nog niet zeker van het zilver op het toernooi. Met de medalrace nog te gaan is het Team Delta Lloyd-duo echter niet meer in te halen voor de Europese concurrentie en daardoor al wel verzekerd van het EK-zilver. Kyranakou: "We zijn al verzekerd van het zilver. Morgen vechten we voor het overall resultaat. We gaan netjes varen en gewoon genieten van de medalrace."

Klassement
1. Vadlau & Ogar, AUT, 29 pnt.
2. Kyranakou & Van Veen, NED, 50 pnt.
3. Oliveira & Barbachan, BRA, 63 pnt.
17. Broekhuizen & Jongens, NED, 115 pnt.

Deel dit artikel op social media

Je vraag wordt verwerkt. Een momentje geduld..

Moedig Afrodite en Anneloes aan!