Functionele cookies: Wij plaatsen functionele cookies om deze website naar behoren te laten functioneren en analytische cookies waarmee wij het gebruik van de website kunnen meten. Deze cookies gebruiken geen persoonsgegevens.


Ik wil gepersonaliseerde informatie: Hiermee ontvang je gepersonaliseerde informatie op onze website die wordt afgestemd op je internetgedrag. Ook kunnen we nieuwsbrieven beter afstemmen op jouw voorkeuren.


Eén momentje voor een bewuste keuze…

Ga voor meer informatie naar onze cookieverklaring en privacyverklaring.

Kyranakou en Van Veen op medaillekoers EK 470

Kyranakou en Van Veen op medaillekoers EK 470

RoadToRio

Cheer!

PALMA - Afrodite Kyranakou en Anneloes van Veen staan na vier dagen op een tweede plaats op het EK 470 bij de vrouwen. Het andere Nederlandse duo Michelle Broekhuizen en Marieke Jongens staan na acht races op de 13e plaats in het klassement. Maandag 11 april staan drie races op het programma. Dinsdag 12 april valt de beslissing tijdens de afsluitende medalrace.

Omdat op donderdag 7 april maar twee van de drie geplande races en vrijdag 8 april geen enkele race gevaren kon worden is het een druk toernooi voor het Team Delta Lloyd duo. Anneloes van Veen: "Het is een zwaar evenement, we moeten elke dag drie races varen in medium wind condities."
 
Na twee keer een vierde en één keer een tweede plek op zaterdag voeren Kyranakou en Van Veen zondag naar een achtste, derde en 11e plaats. Hierdoor staat het duo nu op een tweede plaats in het klassemnent achter het Oostenrijkse duo Vadlau en Ogar. Van Veen: "We hebben vandaag enorm hard geknokt om goede races neer te zetten, dat is deels gelukt. Zeker in vergelijking met de wisselvallige resultaten van de rest van de vloot."

Het verschil met het Oostenrijkse duo is aanzienlijk en bedraagt, met nog drie reguliere races en de medalrace op het programma, 24 punten. De doelstelling voor Kyranakou en Van Veen is duidelijk. Van Veen: "We gaan alles uit de kast halen en blijven vechten voor elke punt!"

Broekhuizen en Jongens
Het duo Broekhuizen en Jongens verloor vorig jaar de nationale selectie voor deelname aan de Olympische Spelen van 2016 van Kyranakou en Van Veen. De twee ex-kernploegleden zijn weer samen in de boot gestapt, voorlopig alleen voor dit evenement. Ze staan op dit moment dertiende in het klassement. Met nog alle zicht op het halen van de medalrace met de beste tien van het klassement.

Klassement
1. Vadlau & Ogar, AUT, 11 pnt.
2. Kyrankou & Van Veen, NED, 35 pnt.
3. Yoshida & Yoshioka, JPN, 37 pnt.
13. Broekhuizen & Jongens, NED, 65 pnt.

Deel dit artikel op social media

Je vraag wordt verwerkt. Een momentje geduld..

Moedig Afrodite en Anneloes aan!