Functionele cookies: Wij plaatsen functionele cookies om deze website naar behoren te laten functioneren en analytische cookies waarmee wij het gebruik van de website kunnen meten. Deze cookies gebruiken geen persoonsgegevens.


Ik wil gepersonaliseerde informatie: Hiermee ontvang je gepersonaliseerde informatie op onze website die wordt afgestemd op je internetgedrag. Ook kunnen we nieuwsbrieven beter afstemmen op jouw voorkeuren.


Eén momentje voor een bewuste keuze…

Ga voor meer informatie naar onze cookieverklaring en privacyverklaring.

Kromowidjojo zet bij Swim Cup scherpe tijd neer op 100 vrij

Kromowidjojo zet bij Swim Cup scherpe tijd neer op 100 vrij

RoadToRio

Cheer!

EINDHOVEN - Ranomi Kromowidjojo heeft zaterdag bij de Swim Cup in Eindhoven een scherpe tijd neergezet op de 100 meter vrije slag.

Deel dit artikel op social media

De olympische kampioene tikte in de halve finales aan na 53,21 seconden, waarmee ze met afstand de snelste was. Dit jaar zetten alleen Sarah Sjöström uit Zweden (52,70) en de Australische Cate Campbell (52,85) snellere tijden neer.

Femke Heemskerk zegevierde in de eerste halve finale in 53,87, waarmee ze opnieuw onder de limiet voor de Olympische Spelen dook (54,06). De 16-jarige Marrit Steenbergen tikte aan na 54,70, een nieuw Nederlands record in haar leeftijdsklasse.

Maud van der Meer, Esmee Vermeulen en Robin Neumann mogen zondagavond ook meedoen aan de finale van de 100 vrij, het slotstuk van de Swim Cup in Eindhoven.

Verschuren

Kort daarvoor zwemmen de mannen de finale van de 200 meter vrije slag. Maarten Brzoskowski was in de halve finales verrassend iets sneller dan Sebastiaan Verschuren (1.47,36 tegenover 1.47,55).

Verschuren heeft al voldaan aan de olympische limiet van 1.46,98, Brzoskowski nog niet. Zondagavond kan hij het opnieuw proberen. Verschuren bleef eerder deze week op het koningsnummer, de 100 vrij, steeds boven de limiet.

Joeri Verlinden pakte de winst op de 100 meter vlinderslag. De Limburger zegevierde in de finale in 52,06 seconden. Verlinden had een dag eerder in de halve finales met 51,79 eindelijk voldaan aan de vereiste tijd om naar Rio de Janeiro te mogen. Hij zwom zaterdag onbedreigd naar de winst op de Swim Cup.

Deel dit artikel op social media

Je vraag wordt verwerkt. Een momentje geduld..

Moedig Ranomi, Joeri, Sebastiaan en Femke aan!