Functionele cookies: Wij plaatsen functionele cookies om deze website naar behoren te laten functioneren en analytische cookies waarmee wij het gebruik van de website kunnen meten. Deze cookies gebruiken geen persoonsgegevens.


Ik wil gepersonaliseerde informatie: Hiermee ontvang je gepersonaliseerde informatie op onze website die wordt afgestemd op je internetgedrag. Ook kunnen we nieuwsbrieven beter afstemmen op jouw voorkeuren.


Eén momentje voor een bewuste keuze…

Ga voor meer informatie naar onze cookieverklaring en privacyverklaring.

Kittel boekt achtste seizoenszege in ingekorte etappe Romandië

Kittel boekt achtste seizoenszege in ingekorte etappe Romandië

RoadToRio

Cheer!

MOUDON - Marcel Kittel heeft woensdag de ingekorte eerste etappe in de Ronde van Romandië gewonnen. De Duitser boekte zijn achtste zege van 2016 door de sprint te winnen in Moudon.

Deel dit artikel op social media

Niccolo Bonifazio van Trek-Segafredo kwam nog dicht bij Kittel, maar de renner van Etixx-QuickStep drukte zijn wiel duidelijk eerder over de streep dan de Italiaan.

De rest van het peloton volgde op gepaste afstand van de top twee. De Zwitser Michael Albasini zette de sprint vroeg aan, viel stil, maar eindigde nog wel op de derde plek. Lotto-Jumbo-sprinter Moreno Hofland was de beste Nederlander op plek twaalf.

Jon Izagirre won dinsdag de proloog in de etappekoers uit de World Tour en behoudt de leiding in het klassement. Tom Dumoulin is nog steeds de nummer twee op zes seconden. De Nederlander blikte tevreden terug op de dag: "Het was een goede beslissing om de rit te beperken. De dag verliep volgens plan. De finale was snel, maar ik ben niet in problemen geweest.''

De eerste rit in lijn in Romandië zou eigenlijk 167 kilometer lang zijn en van start gaan in La Chaux-de-Fonds, maar vanwege sneeuwval in Zwitserland paste de organisatie de route aan. De etappe begon nu in Mathod en telde nog iets meer dan honderd kilometer.

Deel dit artikel op social media

Je vraag wordt verwerkt. Een momentje geduld..

Moedig Tom, Wilco en Bauke aan!