Functionele cookies: Wij plaatsen functionele cookies om deze website naar behoren te laten functioneren en analytische cookies waarmee wij het gebruik van de website kunnen meten. Deze cookies gebruiken geen persoonsgegevens.


Ik wil gepersonaliseerde informatie: Hiermee ontvang je gepersonaliseerde informatie op onze website die wordt afgestemd op je internetgedrag. Ook kunnen we nieuwsbrieven beter afstemmen op jouw voorkeuren.


Eén momentje voor een bewuste keuze…

Ga voor meer informatie naar onze cookieverklaring en privacyverklaring.

Jeroen Bijl chef de mission bij Spelen Pyeongchang

Jeroen Bijl chef de mission bij Spelen Pyeongchang

Coaching EK en WK

Cheer!

ARNHEM - NOC*NSF heeft Jeroen Bijl, manager Topsport bij NOC*NSF, benoemd tot chef de mission van TeamNL voor de Olympische Winterspelen van PyeongChang 2018.

Deel dit artikel op social media

Jeroen Bijl, de nieuwbenoemde chef de mission PyeongChang 2018: “Ik zie het als een mooie taak en uitdaging om de uitzending van TeamNL naar PyongChang 2018 te mogen leiden. Tijdens mijn bezoeken aan PyeongChang heb ik kunnen zien dat de Zuid-Koreanen er prachtige Spelen van zullen maken. Aan ons de plicht om voor een optimale voorbereiding en uitzending van TeamNL te zorgen. Ik heb daar veel vertrouwen in.”

Sinds de uitzending naar de Olympische Spelen van London 2012 komt de chef de mission van TeamNL telkens uit de vaste staf van de afdeling topsport. Op die manier bestaat de beste garantie dat het vastgestelde en lopende beleid in aanvang naar en tijdens de Spelen ook daadwerkelijk wordt geïmplementeerd.

Deze aanpak bleek in 2012 (London) en in 2014 (Sochi) zeer succesvol. Voor de Winterspelen in 2018 (Pyong Chang) wordt deze lijn met de benoeming van Jeroen Bijl voortgezet.

Gerard Dielessen, algemeen directeur van NOC*NSF: “De voorbereidingen op de Olympische Winterspelen van 2018 lopen al enige tijd en zijn de afgelopen maanden sterk geïntensiveerd. Het leek ons verstandig om nu, twee jaar voor deze Spelen de chef de mission te benoemen. Met Jeroen Bijl hebben we, mede op advies van technisch directeur Maurits Hendriks gekozen voor een enthousiaste, deskundige en op vele terreinen ervaren chef.”

Deel dit artikel op social media

Je vraag wordt verwerkt. Een momentje geduld..

Moedig aan!