Functionele cookies: Wij plaatsen functionele cookies om deze website naar behoren te laten functioneren en analytische cookies waarmee wij het gebruik van de website kunnen meten. Deze cookies gebruiken geen persoonsgegevens.


Ik wil gepersonaliseerde informatie: Hiermee ontvang je gepersonaliseerde informatie op onze website die wordt afgestemd op je internetgedrag. Ook kunnen we nieuwsbrieven beter afstemmen op jouw voorkeuren.


Eén momentje voor een bewuste keuze…

Ga voor meer informatie naar onze cookieverklaring en privacyverklaring.

IJshockeysters weer ten onder op WK

IJshockeysters weer ten onder op WK

EK en WK

Cheer!

De Nederlandse ijshockeysters hebben op het WK (divisie 1B) in Asiago hun derde nederlaag in vier duels geleden en moeten nu vrezen voor degradatie. De ploeg van bondscoach Joep Franke boog met 6-3 (1-1, 1-1, 4-1) voor Kazachstan. 

Deel dit artikel op social media

Nederland ging in Italië voor de eerste plaats en dus promotie, maar loopt tegen de ene zeperd na de andere aan. Oranje moet zondag van de Letland winnen om degradatie nog te kunnen ontlopen. 

Tegen Kazachstan kwam Nederland via de pas 15-jarige Larissa Haverkorn van Rijsewijk en Kayleigh Hamers nog twee keer terug van een achterstand, maar in de derde periode scoorde Kazachstan drie keer in zeven minuten. De 3-5 van Savine Wielenga kwam te laat om het nog spannend te maken, waarna Kazachstan zelfs nog een keer scoorde.

Deel dit artikel op social media

Je vraag wordt verwerkt. Een momentje geduld..

Moedig aan!