Functionele cookies: Wij plaatsen functionele cookies om deze website naar behoren te laten functioneren en analytische cookies waarmee wij het gebruik van de website kunnen meten. Deze cookies gebruiken geen persoonsgegevens.


Ik wil gepersonaliseerde informatie: Hiermee ontvang je gepersonaliseerde informatie op onze website die wordt afgestemd op je internetgedrag. Ook kunnen we nieuwsbrieven beter afstemmen op jouw voorkeuren.


Eén momentje voor een bewuste keuze…

Ga voor meer informatie naar onze cookieverklaring en privacyverklaring.

IJshockeyers promoveren na winst op België

IJshockeyers promoveren na winst op België

EK en WK

Cheer!

JACA - De Nederlandse ijshockeyers keren na een jaar afwezigheid terug op het derde mondiale niveau. Oranje sloot het WK in divisie 2A af met een 6-2 (3-0, 1-1, 2-1) zege op België en dwong daarmee in het Spaanse Jaca ongeslagen promotie af naar divisie 1B.

Deel dit artikel op social media

De landen troffen elkaar voor het eerst sinds 2004 op een WK. Oranje won toen in divisie 1 met 11-2 en vorig jaar in het laatste onderlinge oefenduel met 14-0. 

De nummer 26 van de wereld nam nu snel afstand door Ronald Wurm (met twee man meer op het ijs), Jeffrey Melissant en Joey Oosterveld. Na de eerste periode richtten de Belgen (IIHF-34) zich enigszins op.

De spanning kwam echter nooit terug en Julian van Lijden (2x) en Wurm voerden de score op.

Deel dit artikel op social media

Je vraag wordt verwerkt. Een momentje geduld..

Moedig aan!