Functionele cookies: Wij plaatsen functionele cookies om deze website naar behoren te laten functioneren en analytische cookies waarmee wij het gebruik van de website kunnen meten. Deze cookies gebruiken geen persoonsgegevens.


Ik wil gepersonaliseerde informatie: Hiermee ontvang je gepersonaliseerde informatie op onze website die wordt afgestemd op je internetgedrag. Ook kunnen we nieuwsbrieven beter afstemmen op jouw voorkeuren.


Eén momentje voor een bewuste keuze…

Ga voor meer informatie naar onze cookieverklaring en privacyverklaring.

Herstelde Kelderman voldaan na optreden in eerste rit Baskenland

Herstelde Kelderman voldaan na optreden in eerste rit Baskenland

RoadToRio

Cheer!

ETXEBARRIA - Wilco Kelderman liet zich maandag tijdens de eerste rit in de Ronde van Baskenland van voren zien en dat gaf de renner van Lotto-Jumbo een voldaan gevoel.

Deel dit artikel op social media

De 25-jarige Nederlander moest onlangs door ziekte opgeven in de Ronde van Catalonië en maakt in Baskenland zijn rentree.

In de slotfase van de pittige eerste rit, die werd gewonnen door Luis Leon Sanchez van Astana, liet Kelderman zich samen met ploegmaat Robert Gesink van voren zien. Het tweetal finishte respectievelijk als 28e en 27e.

"Het voelde vandaag goed en toen er een groepje demarreerde, ben ik erachteraan gegaan", keek hij terug. "Dat ging goed, al kregen we niet echt ruimte. Dat Robert en ik vandaag een poging hebben gewaagd geeft ons en het team in ieder geval vertrouwen."

Kelderman bereidde zich op een andere manier voor op de koers in Baskenland. "Ik heb een aantal langere trainingen gedaan en voelde me redelijk snel weer goed. De laatste dagen heb ik nog wat harder getraind. Ik bekijk het in deze koers per dag."

Klassement

Ploegleider Addy Engels was eveneens content met de manier waarop Kelderman en kopman Gesink maandag reden.

"Het was mooi om te zien dat Wilco en Robert zich allebei van voren lieten zien. Wilco miste de Ronde van Catalonië en dit geeft aan dat hij zich weer goed voelt."

Desondanks waakt Engels voor hoge verwachtingen rond Kelderman. "Hij is hier niet met klassementsambities heen gekomen en dat verandert na vandaag ook niet. Hij moet ervoor zorgen dat hij met een goed gevoel door deze ronde heen komt."

De Ronde van Baskenland duurt nog tot en met zaterdag. Dinsdag rijdt het peloton een etappe van 174 kilometer die leidt van Markina-Xemein naar Amurrio.

Deel dit artikel op social media

Je vraag wordt verwerkt. Een momentje geduld..

Moedig Wilco aan!