Functionele cookies: Wij plaatsen functionele cookies om deze website naar behoren te laten functioneren en analytische cookies waarmee wij het gebruik van de website kunnen meten. Deze cookies gebruiken geen persoonsgegevens.


Ik wil gepersonaliseerde informatie: Hiermee ontvang je gepersonaliseerde informatie op onze website die wordt afgestemd op je internetgedrag. Ook kunnen we nieuwsbrieven beter afstemmen op jouw voorkeuren.


Eén momentje voor een bewuste keuze…

Ga voor meer informatie naar onze cookieverklaring en privacyverklaring.

Handbalselectie voor laatste EK-kwalificatieduels

Handbalselectie voor laatste EK-kwalificatieduels

RoadToRio

Cheer!

OOSTERBEEK - Bondscoach Henk Groener heeft voor de laatste twee EK-kwalificatieduels van dit seizoen zijn selectie bekend gemaakt. Voor het eerste duel op woensdag 1 juni tegen Bulgarije zijn 16 speelsters opgeroepen. Op zaterdag 4 juni speelt Oranje haar laatste duel tegen Oostenrijk in Den Bosch, waarvoor een voorlopige selectie van 21 speelsters is bekendgemaakt.

Deel dit artikel op social media

Vooral in de selectie voor Bulgarije is een aantal verrassende namen terug te vinden. 

Bij het eerste duel uit tegen Bulgarije ontbreken een aantal vaste waarden. Henk Groener: ‘’Een aantal speelsters krijgt rust. Daarnaast hebben sommige speelsters topsportkeuringen en pr activiteiten. Op deze manier kunnen we een aantal andere speelsters een kans geven zich in het Oranjeshirt te laten zien.”

Nieuw in de selectie ten opzichte van het Olympisch kwalificatietoernooi van maart zijn Debbie Bont (wel bij de WK-selectie maar ontbrak in maart), Jasmina Jankovic (keert terug van een zware knieblessure), Isabelle Jongenelen, Myrthe Schoenaker, Maxime Struijs, Esther Schop, Sanne Hoekstra en Inger Smits.

Samenstelling selectie voor duel met Bulgarije:
Marieke van der Wal Virto/Quintus (NED)   
Jasmina Jankovic  TuS Metzingen (GER)
Ailly Luciano  Metz Handball (FRA) 
Isabelle Jongenelen Nantes Loire Atlantique (FRA)
Jessy Kramer  Vipers Kristiansand (NOR)      
Debbie Bont  København Håndbold (DEN)
Myrthe Schoenaker  Füchse Berlin (GER) 
Maxime Struijs   Frisch Auf Göppingen (GER)     
Esther Schop   Nantes Loire Atlantique (FRA)
Danick Snelder  Thüringer HC (GER)    
Lynn Knippenborg  Vipers Kristiansand (NOR)      
Kelly Dulfer  VfL Oldenburg (GER)    
Martine Smeets  SG BBM Bietigheim (GER)
Sanne Hoekstra   HSG Bensheim Auerbach (GER)
Sanne van Olphen  Toulon Saint Cyr Var Handball (FRA) 
Inger Smits   VfL Oldenburg (GER) 

Reserves: Annick Lipman (Vipers Kristiansand (NOR)), Kristy Zimmerman (Sercodak/Dalfsen (NED)), Anouk van de Wiel (Thüringen HC (GER)), Kelly Vollebregt (Tus Metzingen (GER)), Angela Steenbakkers (Sercodak/Dalfsen (NED)).  
  
Voor het thuisduel tegen Oostenrijk is wel de gehele OKT-selectie aanwezig. Deze worden tot 21 speelsters aangevuld met Debbie Bont, Esther Schop, Isabelle Jongenelen, Sanne Hoekstra en Jasmina Jankovic. In de dagen voorafgaand aan het duel, dat op zaterdag 4 juni om 16.00 aanvangt in de Maaspoort in Den Bosch, wordt de definitieve selectie van 16 speelsters bekend gemaakt. Kaarten voor het thuisduel zijn niet meer verkrijgbaar. De wedstrijd tegen Oostenrijk was in een recordtijd van drie uur uitverkocht. 

Selectie voor thuisduel met Oostenrijk:
Marieke van der Wal  Virto/Quintus (NED)
Tess Wester  SG BBM Bietigheim (GER)
Ailly Luciano  Metz Handball (FRA)
Laura van der Heijden Team Esbjerg (DEN)
Jessy Kramer  Vipers Kristiansand (NOR)
Debbie Bont  Kobenhavn Handbold (DEN)
Nycke Groot  Györi Audi ETO KC (HUN)
Estavana Polman  Team Esbjerg (DEN)
Yvette Broch  Györi Audi ETO KC (HUN)
Danick Snelder  Thuringen HC (GER)
Martine Smeets  SG BBM Bietigheim (GER)
Michelle Goos  Succes Schoonmaak/VOC Amsterdam (NED)
Lynn Knippenborg  Vipers Kristiansand (NOR)

Deel dit artikel op social media

Je vraag wordt verwerkt. Een momentje geduld..

Moedig Ally, Kelly, Sanne, Sanne, Marieke, Tess, Yvette, Lois, Anouk, Angela, Henk, Nycke, Martine, Danick, Angela, Lynn, Debbie, Michelle, Kelly, Laura, Jessy en Estavana aan!