Functionele cookies: Wij plaatsen functionele cookies om deze website naar behoren te laten functioneren en analytische cookies waarmee wij het gebruik van de website kunnen meten. Deze cookies gebruiken geen persoonsgegevens.


Ik wil gepersonaliseerde informatie: Hiermee ontvang je gepersonaliseerde informatie op onze website die wordt afgestemd op je internetgedrag. Ook kunnen we nieuwsbrieven beter afstemmen op jouw voorkeuren.


Eén momentje voor een bewuste keuze…

Ga voor meer informatie naar onze cookieverklaring en privacyverklaring.

Haarhuis ondanks uitschakeling 'enorm trots' op Fed Cup-team

Haarhuis ondanks uitschakeling 'enorm trots' op Fed Cup-team

RoadToRio

Cheer!

TRELAZE - Captain Paul Haarhuis was zondag van mening dat zijn speelsters met opgeheven hoofd werden uitgeschakeld in de halve finales van de Fed Cup.

Deel dit artikel op social media

"Ik ben enorm trots op ze. Het is wel heel zuur dat we de beslissende partij hebben verloren. We waren heel dichtbij", zei Haarhuis voor de camera van Ziggo Sport.

Kiki Bertens en Richel Hogenkamp verloren de dubbel tegen de Françaises Kristina Mladenovic en Caroline Garcia in drie sets, waardoor Nederland uiteindelijk met 3-2 onderuit ging in het Franse Trélazé.

"Kiki en Richel hebben zo goed gespeeld", sprak Haarhuis lovend. "Een paar details hebben de wedstrijd beslist. In de derde set kregen we bijvoorbeeld zes breakpoints. Elk punt was een soort cliffhanger. Ze hebben alles geprobeerd en gegeven."

De keuzeheer nam ook zijn petje af voor de Franse speelsters. "Mladenovic en Garcia vormen een waanzinnig duo en die hebben wij goed partij gegeven. Als je puur naar de kwaliteit van beide teams kijkt, dan zijn wij denk ik de morele winnaar. Daar heb je nu echter niets aan."

Toch ziet Haarhuis de toekomst positief tegemoet. "Ik had Kiki en Richel nog nooit samen zien spelen. Ik ben wel onder de indruk van de mogelijkheden die ze hebben. Ik weet nu dat ik op ze kan bouwen."

Bertens

Bertens kon na afloop haar emoties amper in bedwang houden. "Dit doet heel erg pijn. We hebben zo hard gevochten met dit team. Niet alleen vandaag, maar ook de voorbije jaren. Als je dan in drie sets de beslissende wedstrijd verliest, dan doet dat ontzettend veel pijn."

De 24-jarige Wateringse zag ook de positieve kant van de medaille. "We kunnen hier zeker op voortborduren. Dit is wel een enorme opsteker voor de rest van het jaar. We hebben laten zien wat we kunnen en dat nemen we mee naar de volgende toernooien."

De even oude Hogenkamp vond ook dat het verschil tussen Nederland en Frankrijk heel klein was. "We hebben geknokt voor wat we waard waren. Ik denk dat we goed speelden, want anders kom je niet zo dichtbij. De nederlaag voelt op dit moment heel erg klote."

Deel dit artikel op social media

Je vraag wordt verwerkt. Een momentje geduld..

Moedig Kiki, Richel, Arantxa en Cindy aan!