Functionele cookies: Wij plaatsen functionele cookies om deze website naar behoren te laten functioneren en analytische cookies waarmee wij het gebruik van de website kunnen meten. Deze cookies gebruiken geen persoonsgegevens.


Ik wil gepersonaliseerde informatie: Hiermee ontvang je gepersonaliseerde informatie op onze website die wordt afgestemd op je internetgedrag. Ook kunnen we nieuwsbrieven beter afstemmen op jouw voorkeuren.


Eén momentje voor een bewuste keuze…

Ga voor meer informatie naar onze cookieverklaring en privacyverklaring.

Groepsindelingen rolstoelbasketbal Paralympische Spelen bekend

Groepsindelingen rolstoelbasketbal Paralympische Spelen bekend

Paralympisch RoadToRio

Cheer!

RIO – In Rio is gisteren de loting verricht voor de rolstoelbasketbaltoernooien van de Paralympische Spelen.

Deel dit artikel op social media

De Nederlandse vrouwen zitten in groep B, met Verenigde Staten, Frankrijk, China en Algerije. Groep A bestaat uit Brazilië, Canada, Duitsland, Groot-Brittannië en Argentinië. De Nederlandse mannen komen in groep A uit tegen Spanje, Australië, Canada, Turkije en Japan. In groep B zitten Iran, Verenigde Staten, Groot-Brittannië, Duitsland, Algerije en Brazilië.

De Nederlandse teams kwalificeerden zich voor de Spelen in Rio tijdens het Europees kampioenschap, vorig jaar in het Engelse Worcester. De vrouwen werden daar tweede, de mannen vierde. 

Op maandag 25 worden de speelschema’s van het rolstoelbasketbal in Rio bekend.

Deel dit artikel op social media

Je vraag wordt verwerkt. Een momentje geduld..

Moedig Anton, Robin, Mattijs, Walter, Kornelis, Mustafa, Mark, Sebastiao, Quinten, Frits, Frank, Marc, Gijs, Jitske, Daphne, Evelyn, Bo, Carina, Mariska, Chèr, Roos, Barbara, Inge, Ilse, Lucie, Sanne en Fleur aan!