Functionele cookies: Wij plaatsen functionele cookies om deze website naar behoren te laten functioneren en analytische cookies waarmee wij het gebruik van de website kunnen meten. Deze cookies gebruiken geen persoonsgegevens.


Ik wil gepersonaliseerde informatie: Hiermee ontvang je gepersonaliseerde informatie op onze website die wordt afgestemd op je internetgedrag. Ook kunnen we nieuwsbrieven beter afstemmen op jouw voorkeuren.


Eén momentje voor een bewuste keuze…

Ga voor meer informatie naar onze cookieverklaring en privacyverklaring.

Goud voor zeilsters Bekkering en Duetz

Goud voor zeilsters Bekkering en Duetz

RoadToRio

Cheer!

PALMA - Zeilsters Annemiek Bekkering en Annette Duetz hebben tijdens de Sofia Cup bij Palma de Mallorca goud veroverd in de 49erFX-klasse.

Deel dit artikel op social media

Het duo ging de hele week al aan de leiding en was voor de medalrace van zaterdag al zeker van minimaal zilver. In de slotrace verdedigde het koppel een voorsprong van elf punten op Jena Mai Hansen en Katja Steen Iversen. Duetz en Bekkering eindigden als voorlaatste, maar omdat de Deense boot laatste werd, kwam de zege nooit in gevaar. 

Annemiek Bekkering en Annette Duetz zijn nog niet zeker van deelname aan Rio 2016. Dit duo verloor de nationale selectie vorig jaar van het team van Nina Keijzer en Claire Blom. Keijzer en Blom deden niet mee in Palma en focussen zich op de wereldbekerwedstrijden in het Franse Hyeres later deze maand. Voor Keijzer en Blom is dit de laatste kans om te voldoen aan de eis van NOC*NSF. Indien Keijzer en Blom in Hyeres een top acht positie realiseren in de geschoonde landenlijst, plaatsen ze zich als laatste Nederlandse zeilteam voor Rio 2016.

Deel dit artikel op social media

Je vraag wordt verwerkt. Een momentje geduld..

Moedig Annemiek en Annette aan!