Functionele cookies: Wij plaatsen functionele cookies om deze website naar behoren te laten functioneren en analytische cookies waarmee wij het gebruik van de website kunnen meten. Deze cookies gebruiken geen persoonsgegevens.


Ik wil gepersonaliseerde informatie: Hiermee ontvang je gepersonaliseerde informatie op onze website die wordt afgestemd op je internetgedrag. Ook kunnen we nieuwsbrieven beter afstemmen op jouw voorkeuren.


Eén momentje voor een bewuste keuze…

Ga voor meer informatie naar onze cookieverklaring en privacyverklaring.

Global Hockey League verdringt Champions Trophy

Global Hockey League verdringt Champions Trophy

RoadToRio

Cheer!

De Champions Trophy gaat verdwijnen en ook de Hockey World League wordt alweer ten grave gedragen, zo heeft wereldhockeybond FIH bekendgemaakt. In plaats daarvan komt er een competitie voor landenploegen: de Global Hockey League. De wijzigingen gaan per 2019 in.

Deel dit artikel op social media

In de nieuwe Global Hockey League is plaats voor zeven landen die elkaar in thuis- en uitwedstrijden gaan bekampen. 

De laatste Champions Trophy zal in 2018 gehouden worden. Bij de mannen, voor wie het toernooi al sinds 1978 bestaat, zal dat in Amsterdam zijn. Het is nog onbekend waar dat jaar de vrouweneditie, die sinds 1987 op de kalender staat, zal plaatsvinden.

Voor de kleinere landen blijft de Hockey World League, die in het seizoen 2012/2013 zijn intrede deed, overigens wel bestaan als kwalificatiesysteem voor WK's en de Olympische Spelen. 

Deel dit artikel op social media

Je vraag wordt verwerkt. Een momentje geduld..

Moedig Laura, Marloes, Eva, Michelle, Maartje, Ginella, Frederique, Maria, Roos, Jacky, Maartje, Laurien, Ellen, Carlien, Lidewij, Naomi, Larissa, Caia, Anne, Kelly, Joyce, Xan, Valerie, Willemijn, Margot, Valentin, Robbert, Sander, Seve, Pirmin, Mink, Bob, Jeroen, Mirco, Rogier, Billy, Glenn, Thierry, Robert, Lars, Jelle, Niek, Sander, Bjorn, Hidde, Jaap, Roel, Max, Sam en Constantijn aan!