Functionele cookies: Wij plaatsen functionele cookies om deze website naar behoren te laten functioneren en analytische cookies waarmee wij het gebruik van de website kunnen meten. Deze cookies gebruiken geen persoonsgegevens.


Ik wil gepersonaliseerde informatie: Hiermee ontvang je gepersonaliseerde informatie op onze website die wordt afgestemd op je internetgedrag. Ook kunnen we nieuwsbrieven beter afstemmen op jouw voorkeuren.


Eén momentje voor een bewuste keuze…

Ga voor meer informatie naar onze cookieverklaring en privacyverklaring.

Giant mikt met Dumoulin vooral op ritzeges in Giro

Giant mikt met Dumoulin vooral op ritzeges in Giro

RoadToRio

Cheer!

APELDOORN - Tom Dumoulin kent zijn ploeggenoten voor de Giro d'Italia, die vrijdag 6 mei in Apeldoorn begint. Ondanks twee goede kansen op de roze leiderstrui, mikt Giant-Alpecin vooral op ritsucces. "Dat is ons doel. We hebben verschillende mogelijkheden in tijdritten en sprintetappes", zegt ploegleider Marc Reef. "Bovendien gaan we offensief koersen om vanuit een ontsnapping resultaten te boeken."

Deel dit artikel op social media

Kortom: van een ploeg rondom één kopman (Dumoulin) is niet echt sprake. "Ik richt me voornamelijk op de tijdritten, want daarin heb ik de meeste kans op succes", legt Dumoulin uit. "Het is mijn eerste Giro en met de start in Nederland zal het extra speciaal zijn. Het is denk ik een fantastische wedstrijd om aan mee te doen."

De selectie van Giant telt drie Nederlanders: Dumoulin, Tom Stamsnijder en Albert Timmer. Verder stappen Nikias Arndt (Dui), Bert de Backer (Bel), Chad Haga (VS), Cheng Ji (Chn), Tobias Ludvigsson (Zwe) en Georg Preidler (Oos) op.

Deel dit artikel op social media

Je vraag wordt verwerkt. Een momentje geduld..

Moedig Tom aan!