Functionele cookies: Wij plaatsen functionele cookies om deze website naar behoren te laten functioneren en analytische cookies waarmee wij het gebruik van de website kunnen meten. Deze cookies gebruiken geen persoonsgegevens.


Ik wil gepersonaliseerde informatie: Hiermee ontvang je gepersonaliseerde informatie op onze website die wordt afgestemd op je internetgedrag. Ook kunnen we nieuwsbrieven beter afstemmen op jouw voorkeuren.


Eén momentje voor een bewuste keuze…

Ga voor meer informatie naar onze cookieverklaring en privacyverklaring.

Gewichthefster Lotte Janssen moet en zal naar de Spelen

Gewichthefster Lotte Janssen moet en zal naar de Spelen

RoadToRio

Cheer!

Als kind wist Lotte Janssen het al: ooit sta ik op de Olympische Spelen. Jarenlang droomde de 18-jarige Janssen van de olympische judomat, maar twee ernstige knieblessures verstoorden die droom.

Deel dit artikel op social media

Dus begon Janssen aan haar tweede sportcarrière: gewichtheffen. "Om als klein meisje zo veel gewicht te kunnen tillen, is gewoon vet!"

Haar coach en trainer Pierre Verkroost zag het talent van Janssen toen ze in de sportschool aan het revalideren was. "Lotte heeft een enorm gevoel voor de halter. Een talent dat niet echt grijpbaar is, maar bij haar was het snel herkenbaar."

Janssen heeft zelf wel een idee waarom gewichtheffen zo goed bij haar past. "Ik ben niet bang voor de halter." Dat blijkt ook uit de cijfers: Janssen, die zelf slechts 53 kilo weegt, kan op haar specialiteit, het onderdeel trekken, 83 kilo aan. Bij het stoten kan ze zelfs bijna twee keer haar lichaamsgewicht aan: 95 kilo.

Het doel is nu dus de Olympische Spelen. Maandag beginnen de EK gewichtheffen in Noorwegen, waar de tickets voor Rio de Janeiro te verdienen zijn. Coach Verkroost geeft zijn pupil twintig procent kans dat het gaat lukken. 

Janssen: "Ik ben dichterbij dan ooit. Toen het duidelijk werd dat het niet met judo zou lukken, werd het gewichtheffen. En wordt het nu niet Rio de Janeiro, dan wordt het Tokio."

Deel dit artikel op social media

Je vraag wordt verwerkt. Een momentje geduld..

Moedig aan!