Functionele cookies: Wij plaatsen functionele cookies om deze website naar behoren te laten functioneren en analytische cookies waarmee wij het gebruik van de website kunnen meten. Deze cookies gebruiken geen persoonsgegevens.


Ik wil gepersonaliseerde informatie: Hiermee ontvang je gepersonaliseerde informatie op onze website die wordt afgestemd op je internetgedrag. Ook kunnen we nieuwsbrieven beter afstemmen op jouw voorkeuren.


Eén momentje voor een bewuste keuze…

Ga voor meer informatie naar onze cookieverklaring en privacyverklaring.

Gesink twee jaar langer bij Lotto-Jumbo

Gesink twee jaar langer bij Lotto-Jumbo

RoadToRio

Cheer!

VALKENBURG - Robert Gesink heeft zijn contract bij Lotto-Jumbo met twee jaar verlengd. De 29-jarige klimmer uit Varsseveld blijft tot eind 2018 in dienst van de Nederlandse ploeg uit de UCI WorldTour.

Deel dit artikel op social media

Gesink rijdt al zijn hele carrière voor deze formatie, die eerst werd gesponsord door Rabobank en later door Belkin.

De kopman van de Nederlandse ploeg verlengde in 2014 voor het laatst zijn contract, toen tot het einde van 2016. Aan de vooravond van de Amstel Gold Race liet Gesink weten dat hij ook de komende jaren bij Lotto-Jumbo blijft.

"Het team heeft een goed plan richting de toekomst, dat geldt voor zowel de sportieve als de zakelijke lijn'', zei hij vrijdagavond op de website van AD Sportwereld

"Dat geeft mij vertrouwen. Het voelt echt als mijn ploeg, waar ik al jaren op een prettige manier begeleid word.''

Fysieke problemen

Gesink werd de afgelopen jaren geplaagd door fysieke problemen. Zo brak hij een been en besloot hij zich in 2014 na aanhoudende hartritmestoornissen te laten opereren. Vorig jaar luisterde de klimmer zijn rentree in de Tour de France op met de zesde plaats in het eindklassement.

Dat was zijn beste prestatie sinds hij in 2010 vierde werd, na diskwalificatie van Alberto Contador en Denis Mentsjov. "Ik hoop de aansluiting bij de wereldtop te houden, zoals ik de afgelopen Tour heb laten zien'', zei Gesink vrijdag.

Hij staat zondag voor het eerst sinds 2012 weer aan de start van de Amstel Gold Race. Op de erelijst van Gesink prijken onder meer de hoog aangeschreven Canadese eendagswedstrijden in Montréal (2010) en Québec (2013).

Deel dit artikel op social media

Je vraag wordt verwerkt. Een momentje geduld..

Moedig Robert aan!