Functionele cookies: Wij plaatsen functionele cookies om deze website naar behoren te laten functioneren en analytische cookies waarmee wij het gebruik van de website kunnen meten. Deze cookies gebruiken geen persoonsgegevens.


Ik wil gepersonaliseerde informatie: Hiermee ontvang je gepersonaliseerde informatie op onze website die wordt afgestemd op je internetgedrag. Ook kunnen we nieuwsbrieven beter afstemmen op jouw voorkeuren.


Eén momentje voor een bewuste keuze…

Ga voor meer informatie naar onze cookieverklaring en privacyverklaring.

Fed Cup-team op gelijke hoogte met Frankrijk na nederlaag Rus

Fed Cup-team op gelijke hoogte met Frankrijk na nederlaag Rus

RoadToRio

Cheer!

TRELAZE - Arantxa Rus is er zondag niet in geslaagd het Nederlandse Fed Cup-team een finaleplek te bezorgen.

Deel dit artikel op social media

De 25-jarige Monsterse ging in de vierde enkelpartij van de halve finale in Trélazé met 6-3 en 6-4 onderuit tegen Caroline Garcia.

De stand is nu 2-2, waardoor het dubbelspel beslissend is in de onmoeting.

Kiki Bertens zette Nederland eerder op de dag op een 2-1 voorsprong. De Nederlandse kopvrouw was op het gravel in Trélazé in twee sets te sterk voor de Franse kopvrouw Kristina Mladenovic: 7-5 en 6-4.

De mondiale nummer 96 bleek in de eerste set vooral mentaal iets sterker dan haar Franse opponente. Ze maakte op de belangrijke momenten minder fouten dan Mladenovic.

Op 4-4 leek Bertens op een beslissende break voorsprong te komen, maar ze verzuimde vervolgens de set uit te serveren. Twee games later was het dankzij een ace en een winner met haar backhand wel raak: 7-5.

De 24-jarige Nederlandse bleef de overhand houden in de tweede set. Ze ging direct door de opslag van Mladenovic. De Française, die ruim 68 plaatsen hoger staat op de wereldranglijst, kreeg geen grip meer op het spel van Bertens.

Rus

Bertens stootte door naar een 5-1 voorsprong, miste een wedstrijdpunt bij 5-2 en zag Mladenovic vervolgens terugkomen tot 5-4. Toen was het bij het tweede wedstrijdpunt wel raak voor de Nederlandse. Bertens heeft nu 21 van haar 23 Fed Cup-duels gewonnen.

''Dit is ongelofelijk. Het was zo spannend. Ik begon supergoed aan de tweede set, maar zij kwam toch terug en dan gaat het publiek erachter staan. Ik ben blij dat het gelukt is'', zei Bertens na afloop tegen Ziggo Sport.

Deel dit artikel op social media

Je vraag wordt verwerkt. Een momentje geduld..

Moedig Arantxa, Kiki, Richel en Cindy aan!