Functionele cookies: Wij plaatsen functionele cookies om deze website naar behoren te laten functioneren en analytische cookies waarmee wij het gebruik van de website kunnen meten. Deze cookies gebruiken geen persoonsgegevens.


Ik wil gepersonaliseerde informatie: Hiermee ontvang je gepersonaliseerde informatie op onze website die wordt afgestemd op je internetgedrag. Ook kunnen we nieuwsbrieven beter afstemmen op jouw voorkeuren.


Eén momentje voor een bewuste keuze…

Ga voor meer informatie naar onze cookieverklaring en privacyverklaring.

'Fed Cup-team kan ook Frankrijk verrassen in halve finale'

'Fed Cup-team kan ook Frankrijk verrassen in halve finale'

RoadToRio

Cheer!

TRELAZE - Oud-tennisprof Kristie Boogert verwacht dat het Nederlandse Fed Cup-team dit weekend opnieuw voor een verrassing kan zorgen en in staat is om Frankrijk te verslaan in de halve finale van de Fed Cup.

Deel dit artikel op social media

"In de Fed Cup gelden net als in de Davis Cup rankings en statistieken niet. Kijk maar naar de prestaties van de Nederlandse vrouwen tot nu toe. Ze weten elke keer boven zichzelf uit te stijgen. Waarom zou het nu niet mogelijk zijn?", aldus Boogert tegenover NU.nl.

Nederland plaatste zich in februari voor het eerst sinds 1997 voor de halve finales door het veel hoger geklasseerde Rusland in Moskou verrassend met 3-1 te verslaan. De Fransen waren in de eerste ronde van de wereldgroep met 4-1 te sterk voor Italië.

Frankrijk heeft met Kristina Mladenovic (28), Caroline Garcia (45) en Alizé Cornet (48) drie speelsters uit de top vijftig van de wereldranglijst.

De Nederlandse captain Paul Haarhuis kan daar met kopvrouw Kiki Bertens, de mondiale nummer 96, één speelster uit de top honderd tegenover stellen. Richel Hogenkamp (139), Cindy Burger (148) en met name Arantxa Rus (257) staan daar ver van verwijderd.

Underdog

Boogert, voormalig nummer 29 van de wereld, benadrukt dat Nederland door het verschil in ranking de underdog is in de ontmoeting met de Fransen.

"Er ontbreekt bij Frankrijk een absolute wereldtopper, zoals een speelster uit de top tien. Toch verwacht ik dat onderschatting niet aan de orde zal zijn, omdat de Nederlandse vrouwen hun tegenstanders elke week zien spelen. Ze weten precies waar zij toe in staat zijn."

De 22-jarige Garcia is volgens Boogert de sterkste speelster van de Fransen. "Zij is erg getalenteerd, misschien wel het meest van allemaal. Garcia is erg allround en kan op verschillende ondergronden uit de voeten. Mladenovic is behoorlijk wisselvallig. Ze heeft uitschieters naar boven, maar kan ook stoeien op de baan en met zichzelf."

Dat er in het Franse Trélazé op gravel gespeeld wordt, vindt Boogert gunstig voor Nederland.

"Persoonlijk had ik gedacht dat de Fransen voor een snellere baansoort zouden kiezen, maar wellicht dat de start van het gravelseizoen een rol heeft gespeeld. De Nederlandse vrouwen hebben in het verleden vaak gezegd graag op gravel te spelen, een prettige keuze dus."

Ontspanning

Een flink deel van het succes van het Fed Cup-team schrijft Boogert toe aan Haarhuis. "Paul doet het heel goed met de vrouwen. Je ziet het aan de resultaten, maar ook aan hoe ze over hem spreken."

"Er is een goede balans tussen serieus gedisciplineerd aan het werk zijn en ruimte voor een lolletje en ontspanning. Dat is knap, zeker in teamverband, want hij heeft te maken met verschillende karakters en individuen."

Boogert, nu tenniscommentator bij Ziggo Sport, maakte deel uit van het Nederlandse team dat in 1997 voor het eerst in de historie tot de finale reikte van de Fed Cup. Daarin was Frankrijk in Den Bosch met 4-1 te sterk.

"De prestaties van dit team zijn lastig te vergelijken met toen, behalve dan dat wij ook elke keer de underdogpositie hadden. Van ons werd ook niet verwacht dat wij de finale zouden halen, maar het lukte wel. Soms met onze kopvrouw Brenda Schultz, maar ook zonder haar. Toen bleek al dat alles mogelijk is in het landentennis."

Deel dit artikel op social media

Je vraag wordt verwerkt. Een momentje geduld..

Moedig Richel, Arantxa, Kiki en Michaëlla aan!