Functionele cookies: Wij plaatsen functionele cookies om deze website naar behoren te laten functioneren en analytische cookies waarmee wij het gebruik van de website kunnen meten. Deze cookies gebruiken geen persoonsgegevens.


Ik wil gepersonaliseerde informatie: Hiermee ontvang je gepersonaliseerde informatie op onze website die wordt afgestemd op je internetgedrag. Ook kunnen we nieuwsbrieven beter afstemmen op jouw voorkeuren.


Eén momentje voor een bewuste keuze…

Ga voor meer informatie naar onze cookieverklaring en privacyverklaring.

EK judo voorbij voor Sanne Verhagen

EK judo voorbij voor Sanne Verhagen

RoadToRio

Cheer!

Sanne Verhagen heeft niet kunnen verrassen op de EK judo. In de categorie tot 57 kilogram verloor ze in de tweede ronde met een straf van de Duitse Viola Wächter.

Deel dit artikel op social media

Voor Verhagen stond het EK in het Russische Kazan in het teken van het opdoen van wedstrijdritme. In oktober scheurde ze haar hamstring af en leek haar olympische droom in duigen te vallen. Vorige maand deed ze voor het eerst weer mee aan een toernooi in Turkije.

De eerste wedstrijd op dit EK won ze nog overtuigend met ippon van de Luxemburgse Manon Durbach. Maar de tegenstand in de tweede wedstrijd was te zwaar. Toch is ze niet ontevreden: 'Dit is het niveau wat ik nu heb. Het doel was om een extra stapje te zetten en ik ga er nu over nadenken of ik dat ook gedaan heb."

Verhagen heeft nog drie toernooien om zich te kwalificeren voor de Olympische Spelen. Ze heeft er vertrouwen in dat het gaat lukken: "Ik schat de kans redelijk in. Dat ik hier nu al sta, daar ben ik in ieder geval blij mee."

Deel dit artikel op social media

Je vraag wordt verwerkt. Een momentje geduld..

Moedig Sanne aan!