Functionele cookies: Wij plaatsen functionele cookies om deze website naar behoren te laten functioneren en analytische cookies waarmee wij het gebruik van de website kunnen meten. Deze cookies gebruiken geen persoonsgegevens.


Ik wil gepersonaliseerde informatie: Hiermee ontvang je gepersonaliseerde informatie op onze website die wordt afgestemd op je internetgedrag. Ook kunnen we nieuwsbrieven beter afstemmen op jouw voorkeuren.


Eén momentje voor een bewuste keuze…

Ga voor meer informatie naar onze cookieverklaring en privacyverklaring.

Eerste internationale zege roeiers Van der Loos en De Koning

Eerste internationale zege roeiers Van der Loos en De Koning

Paralympisch RoadToRio

Cheer!

GAVIRATE – Pararoeiers Esther van der Loos en Corné de Koning hebben goud gewonnen tijdens de International Para-Rowing Regatta in het Italiaanse Gavirate. Voor de Nederlandse dubbeltwee is het hun eerste overwinning op het hoogste internationale niveau.

Deel dit artikel op social media

Van der Loos en De Koning waren op de finish nipt sneller dan de Fransen Perle Bouge en Stéphane Tardieu, die 0.37 seconden na het Nederlandse duo over de streep kwamen. Bouge en Tardieu stonden sinds 2010 op het podium bij alle WK’s en haalden zilver op de Paralympische Spelen van 2012. Het brons ging naar het Britse duo Laurence Whiteley en Lauren Rowles, die op het WK van vorig jaar nog zilver wonnen.

Rio 2016
Bij de skiffs pakte Alexander van Holk de overwinning in de B-finale. De Nederlander was over duizend meter duidelijk te sterk voor de concurrentie. De Italiaan Sergio Bartolini pakte het zilver, brons ging naar Enrico Schildberg uit Duitsland. Voor Van Holk zijn de wedstrijden in Gavirate de laatste kans op kwalificatie voor de Paralympische Spelen later dit jaar. Morgen is duidelijk of Van Holk aan de kwalificatie-eisen heeft voldaan.

Deel dit artikel op social media

Je vraag wordt verwerkt. Een momentje geduld..

Moedig Esther, Corné en Alexander aan!