Functionele cookies: Wij plaatsen functionele cookies om deze website naar behoren te laten functioneren en analytische cookies waarmee wij het gebruik van de website kunnen meten. Deze cookies gebruiken geen persoonsgegevens.


Ik wil gepersonaliseerde informatie: Hiermee ontvang je gepersonaliseerde informatie op onze website die wordt afgestemd op je internetgedrag. Ook kunnen we nieuwsbrieven beter afstemmen op jouw voorkeuren.


Eén momentje voor een bewuste keuze…

Ga voor meer informatie naar onze cookieverklaring en privacyverklaring.

Dumoulin tevreden met vorm in Brabantse Pijl

Dumoulin tevreden met vorm in Brabantse Pijl

RoadToRio

Cheer!

BEERSEL - Tom Dumoulin toonde zich woensdag erg verheugd met zijn optreden in de Brabantse Pijl, waar de Limburger 22e werd op 39 seconden van de Tsjechische winnaar Petr Vakoc.

Deel dit artikel op social media

"Al met al was het een prima koers en ik ben tevreden met mijn huidige vorm", analyseerde de 25-jarige Dumoulin op de website van zijn ploeg Giant-Alpecin.

In de slotkilometers probeerde Dumoulin het gat met vijf koplopers dicht te rijden, maar kon hij de sprong niet maken op de laatste klim. "Ik heb flink wat kopwerk gedaan in de finale en ik denk dat ik best tevreden kan zijn met het resultaat."

"Dat ik heb meegedaan aan deze koers zal sowieso van pas komen de komende tijd", voorspelde de Limburger, die de laatste weken verre van fit was na zijn opgave in de Ronde van Californië.

Training

Aanstaande zondag staat Dumoulin in zijn eigen provincie aan de start van de Amstel Gold Race. Daar hoopt hij te kunnen profiteren van het zware trainingswerk dat hij de afgelopen weken verzette in de voor hem vertrouwde Limburgse heuvels.

"Ik heb veel uren kunnen maken en kunnen doen wat ik wilde doen", aldus Dumoulin tegen de NOS. "Ik heb bewezen goed te kunnen rijden na trainingsblokken. Vorig jaar laste ik een trainingsweek in die was bedoeld voor de Tour, maar dat bleek goed voor Zwitserland."

Zondag begint Dumoulin als één van de drie kopmannen van Giant-Alpecin in de Amstel Gold Race, die om 10.15 uur van start gaat in Maastricht.

Deel dit artikel op social media

Je vraag wordt verwerkt. Een momentje geduld..

Moedig Tom aan!